Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İtfaiyecilere organ nakli eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Hasan Otağ Fırıncıoğulları

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Emine Ekinci, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli çalışanlara organ bağışı, nakli ve işleyiş süreci ile ilgili olarak bilgiler verdi.

        Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Emine Ekinci düzenlenen toplantıda Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli çalışanlara organ bağışının ve naklinin işleyiş süreci, önemi ile ilgili bilgiler verdi. Koordinatör Emine Ekinci yaptığı açıklamada "Balıkesir Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Emine Ekinci İtfaiye Bölge Müdürlüğü nde organ bağışının ve naklinin işleyiş süreci, önemi ile ilgili bilgilendirme yaparak farkındalık sağladık dedi. Hayatlara farklı yönlerden dokunan iki grubu bir araya getirerek örnek teşkil etmek istedik. İtfaiyecilerimizin organ bağışı konusundaki duyarlılığı takdire şayandı. İtfaiyecilerimizin bir çoğu organ bağışında bulunurken, 2013 yılından önce organ bağışında bulunanların da TDİS(transplantasyon ve diyaliz izleme sistemi) sistemine girişlerinin yapılması için bağışlarını yeniledik.Ayrıca bundan sonra e- nabız sisteminde de bağışlarını görebilecekleri konusunda bilgi verildi.Türkiye de organ naklini en üst seviyelere taşımamız için her alanda herkes ile iletişime geçerek organ bağışı ve naklinin önemini anlatmamız gerekir. Hastanemiz yöneticilerinin desteği ve hemovijilans hemşiresi Esra Karadumanlı ile birlikte üç gün süren eğitimlerin neticesinde başka hayatlara dokunmak istedik "İzin ver, hayat ver" sloganı ile hep birlikte hayatlara dokunmaya devam ediyoruz"dedi.

        (OF-

        19.02.2018 12:34:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa