Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Görme engelliler yamaç paraşütüyle uçtu

        - Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle AHAS pilotları 20 görme engelli çocuğa hayatlarında ilk kez uçma heyecanı yaşattı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Büyükşehir Belediyesi, görme engelli çocukları yamaç paraşütüyle uçurdu. Hayatlarında ilk kez gökyüzünde süzülmenin heyecanını hisseden görme engelliler, moral depoladı.

        Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık Projesi'ni sürdüren Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü (AHAS), bedensel ve zihinsel engellilerin ardından görme engelli çocuklara da uçma keyfi yaşattı. Kabasabal Mahallesi Rüzgarlıtepe mevkisinde piknik havasında gerçekleşen etkinlikte AHAS Başkanı Güner Akkaya ve 4 yamaç paraşütü pilotu, 20 görme engelli çocuk ile ailelerini konuk etti. Görme engelli çocuklar, deneyimli pilotlar eşliğinde yamaç paraşütüyle Seyhan Baraj Gölü semalarında uçtu.

        AHAS Başkanı Güner Akkaya, 8 yıldır sürdürdükleri Uçmak İçin Engelleri Kaldırdık Projesi'ne tam destek veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye teşekkür edip, "Engelli çocuklarımızın uzun yıllar hafızalarından silinmeyecek, heyecan dolu etkinlikler yapıyoruz. Bu anlamlı faaliyetlerimizin gerçekleşmesinde bizlere destek veren Başkanımız Hüseyin Sözlü ve belediye çalışanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        19.02.2018 12:09:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa