Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ın 3. battı çıktısı trafiğe açıldı

        (Fotoğraflı)

        Ferhat Bal

        UŞAK (İHA) - Yaklaşık 600 metre uzunluğunda ve en derin noktası 6 metreye ulaşan 3. battı çıktının alt geçişi trafiğe açıldı. Bir yıl içerisinde şehre kazandırılan 3. battı çıktıda ilk sivil geçişlerse Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın telsizle verdiği "Trafiğe açılsın" talimatı ile gerçekleşti. Cahan, "Projemiz şehrimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

        Kentte kazaların en çok yaşandığı bölgelerden olan İzmir-Ankara ile Denizli-kent merkezini birbirine bağlayan kavşakta başlatılan çalışmalar tamamlandı. Beş metrelik derinlikte yer alan su kaynakları nedeniyle özel bir teknikle inşa edilen ve öncekilere göre daha ciddi bir çalışmanın yapıldığı yeni köprülü kavşakta 650 fore kazığı kullanıldı. Üçüncü battı çıktıdan ilk geçenlerse Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak İl teşkilatı ve meclis üyeleri oldu.

        Günlük ortalama 50 bin aracın geçiş sağladığı İzmir Karayolu üzerine 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin ile Osmanlı Köprülü Kavşaklarının ardından uygulanan üçüncü battı çıktının alt yolunda Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın "Battı çıktığımızın alt yolunu trafiğe açalım. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyoruz. Şehrimize hayırlı olsun." demesiyle ilk geçişler sağlandı.

        Yolu kullanan ilk ticari araçsa bir TIR oldu. 64 BD 528 plakalı TIR'ı Başkan Nurullah Cahan ile alanda bulunanlar karşıladı. Daha sonra Akhisar'dan Afyon'a seyahat eden Cemal Gürmen durduruldu. İlk sivil otomobil olması nedeniyle durdurulan 45 YP 026 plakalı otomobilin sürücüsü Ceman Gürmen, son yıllarda Uşak'ın kabuk değiştirdiğini belirtti. Daha önceleri Uşak'ın geri kalmış bir il gibi göründüğünü ancak artık Türkiye'ye örnek gösterilebilecek bir şehir haline geldiğini belirtti.

        Başkan Nurullah Cahan, "Bir yıla üç adet battı çıktı sığdırdık. Bugün üçüncü köprülü kavşak çalışmamızın ana yolunu trafiğe açıyoruz. Ankara İzmir Karayolu üzerinde yer alan ve şehir içi trafiğini de barındıran kavşağımızdan ayrıca Denizli-Çivril istikametine de ulaşım sağlanıyordu. Hem trafik sıkışıklığı hem de kazalar meydana geldiği için bu bölgeye inşa ettiğimiz köprülü kavşak aynı zamanda Kentsel Dönüşüm alanımızda ileride yaşanacak ulaşım yoğunluğunu da ortadan kaldıracak. İnşallah ihtiyaç duyulan bölgelerde aynı şekilde çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz." dedi.

        Ankara-İzmir Karayolu gibi işlek bir güzergâh üzerine bir yılda yapılan üç battı çıktının bir rekor olduğunu ifade eden Cahan, kalite standartlarının oldukça yüksek olduğuna değindi. Uşak'ın dört girişinin de pırıl pırıl bir hal almasını hedeflediklerini ifade eden Başkan Cahan, kente her girenin değişimi fark edeceğini söyleyerek hizmetin hayırlı olmasını diledi.

        AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın ise, hem köprülü kavşak çalışması hem de şehirdeki hizmetler nedeniyle Başkan Nurullah Cahan'a ve ekibine teşekkürlerini iletti. Çakın, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye ile tanıştırılan AK Parti Belediyeciliğini Uşak'ta da iğnesinden ipliğine kadar her noktasında görüyoruz ve bundan memnuniyet duyuyoruz. Belediye Başkanımızla her zaman birlik içerisinde olacağımızı belirtmek istiyoruz." diye konuştu.

        Açılışa Başkan Nurullah Cahan'ın yanı sıra, Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, Mustafa Dayıoğlu, İsmail Ünal, Serdar Zengin, Nurullah Furuncu, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar, Kadın Kolları Başkanı İlknur Ertuğrul, daire müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

        (FB-MB-Y)

        19.02.2018 11:51:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa