Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tiyatroda birincilik 'Vatan Namustur' adlı oyuna

        (Fotoğraflı)

        Diler Erbeyi

        MARDİN (İHA) - Mardin'de, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Kültür Sanat Yarışmaları" kapsamında düzenlenen tiyatro yarışmasında "Vatan Namustur" adlı oyun il birincisi seçilerek, bölge finallerinde kenti temsil etme hakkı kazandı.

        Mardin'de Deniz Kültür Sanat ve Spor Kulübü Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Gez Tiyatro ekibinin "Vatan Namustur" adlı oyunu, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Kültür Sanat Yarışmaları" kapsamında düzenlenen tiyatro yarışmasında il birincisi seçildi. Oyun, 29 Mart'ta, Mardin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek ve Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Siirt, Şırnak ve Adıyaman oyunlarının katılacağı bölge finallerine adını yazdırdı.

        Oyunun yönetmenliğini de yapan oyuncu Cengiz Kuday, "Kaleme aldığımız 'Vatan Namustur' oyunu ile sergilediğimiz performans jüri tarafından beğenilip Gez Tiyatro grubu Mardin birincisi seçilmiştir. Ekibim ile yaşadığım sevinci dile getirmeye kelimeler yetmez. Amacımız sahneye çıkıp beğeniler toplamak değildir, duygu ve mimikleri katarak gerçeği sahnede oyun ile aktarmaktır. Jürinin bizi birinciliğe layık görmesi amacımıza ulaştığımızın kanıtıdır" dedi.

        (DLR-MP-Y)

        19.02.2018 10:12:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa