Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okuma-yazma seferberliğine Şehitkamil'den destek sürüyor

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Cumhurbaşkanının ülke genelinde başlattığı okuma-yazma seferberliğine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'okuma yazma bilmeyen kalmasın' okuma-yazma seferberliğine desteğini sürdüren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu yönde çalışmalarını arttırarak sürdürüyor. Bu kapsamda Şehitkamil Belediyesi, yetişkin kadınlara yönelik okuma-yazma kursları açarak ilçedeki okuryazar sayısını her geçen ay arttırıyor.

        Başkan Fadıloğlu öğrencileri ve eğitimcileri konuk etti

        Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi'ne bağlı sosyal tesislerde görev yapan okuma-yazma hocaları ve öğrencilerini Dülük Tabiat Parkı'nda konuk etti. Programa, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Öğlen yemeğinin ardından katılımcılara hitap eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Bizim büyük bir sorumluluğumuz var. Eğer bugün bu makamdaysak, bizim sizlere hizmet etme mecburiyetimiz var. Sizler, buradan almış olduğunuz eğitimler neticesinde, kazanımlarınızı yakın dostlarınız, komşularınızla paylaşıp, okuma-yazma bilmeyen bir vatandaşımızın dahi kalmaması için onların da bu kurslara katılmasına destek vermeniz açısından sizlerden destek bekliyoruz. Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu okuma-yazma seferberliğine bizler de Şehitkamil Belediyesi olarak her zaman destek olmaya gayret gösteriyoruz. Artık 21. yüzyılda okuma-yazma bilmemek mümkün değil. Şu anda bir hastaneye gittiğinizde dahi en azından bir TC kimlik numarasını ezbere bilmek lazım, eşinin telefon numarasını bilmen lazım. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Daha önceleri okuma yazma kurslarımıza katılan birçok kursiyerimiz, ilkokul, ortaokul ve lise diploması aldılar. Üniversiteye giriş yapan kursiyerlerimiz dahi oldu. Öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur. Bu konuda eğitime önem vermeniz, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

        Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise, "Şehitkamil Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz bir çok faaliyetlerimiz var. Şu anda yürüttüğümüz okuma-yazma kursumuz ise Türkiye'ye örnek olmuş bir projedir. Cumhurbaşkanımızın başlattığı okuma-yazma seferberliği sonucunda Şehitkamil Belediyemiz ile ortaklaşa hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda okuma-yazma kurslarımız devam ediyor. Burada sizler yeni bir hayatın başlangıcına geçtiniz. Birinci kademe bitti, inşallah ikinci kademeyi de bitirip belgenizi aldıktan sonra daha ileriye gitmiş olacaksınız. Ben bu vesileyle desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Programa katılan kursiyer İslim Uçan da, "Zamanında çeşitli sebeplerden dolayı okula gidemedim, gidemediğim için de okuma ve yazmayı hiç bilmiyordum. Belediyemizin okuma-yazma kursunu açtığını duyunca hemen başvurumu yaptım ve düzenli bir şekilde kurslara katıldım. Okuma-yazma kursuna gelerek, okuma-yazma öğrendim. Kursa geldikten sonra ismimi yazmayı öğrendim, daha sonra ise her şeyi yazmayı öğrendim. Belediyemizin vermiş olduğu eğitimlerden çok memnunuz. Eskiden hastaneye veya başka bir yere gittiğimizde hiç bir şey bilmiyorduk, otobüslere tek başımıza binemiyorduk. Şimdi ise tek başımıza tüm işimizi görebiliyoruz. Bugün de belediyemizin bizler ve hocalarımız için düzenlediği öğlen yemeği programına katıldık. Allah, kendisinden razı olsun" diye konuştu.

        (BT-SD-Y)

        18.02.2018 14:49:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa