Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahinbey ilçesi 902 bin 424 kişilik nüfusu ile 57 ili geride bıraktı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Son nüfus verilerine göre Şahinbey ilçesi 902 bin 424 kişilik nüfusu ile 57 ili geride bıraktı. Şahinbey ilçesine katılan 12 yeni mahallenin nüfusunun da 14 ilin nüfusundan daha fazla olduğu görüldü.

        Yapılan adrese dayalı nüfus kayıtlarına göre 721 bin 982 olan Şahinbey nüfusu 12 yeni mahallenin katılımlarıyla birlikte 902 bin 424'e ulaştı. İlçenin 12 yeni mahallesinin nüfusu 246 bin 483 olurken, bu oran Türkiye'deki 14 ilin nüfusundan daha fazla olarak göze çarpıyor. Son verilere göre, Güneykent, Karataş, Şahintepe, Akkent, Mavikent, Bülbülzade, Abdulhamithan, Ertuğrul Gazi, İbn-i Sina, Geylani ve Beştepe Mahallerinin toplam nüfusu Erzincan, Karabük, Kırşehir, Bilecik, Sinop gibi 14 ilin nüfusundan daha büyük olduğu görülüyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesinin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekerek, "Göreve geldiğimiz günden bu yana şehir merkezinde dokuz yeni mahalle kurduk ve bu mahallelerimizin nüfusu her yıl ortalama 24 bin artarak büyümektedir. Mahalle olan köylerinde bize bağlanmasıyla birlikte 80 tane yeni mahallemiz oldu. Yeni mahallelerimizin de katılımıyla birlikte 192'ye çıkan mahallelerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak, 'Halka hizmet hakka hizmettir' düsturu ile çıktığımız bu yolda, zaman gözetmeksizin her daim vatandaşlarımızın yanında olduk" diye konuştu.

        (BT-SD-Y)

        18.02.2018 14:39:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa