Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Dilimiz Kimliğimizdir' ödülleri Fen Lisesine

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (IHA) - Ülke çapında başlatılan 'Dilimiz Kimliğimizdir' kompozisyon ödüllerinde Kırıkkale birinciliği ve üçüncülüğünü Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri aldı.

        2017 yılı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumunun öncülüğünde yurt çapında gerçekleştirilen 'Dilimiz Kimliğimizdir' kompozisyon ödüllerinin kazananları belli oldu. Yarışmada Kırıkkale Fen Lisesi'nden Eylül Yaren Kuku Kırıkkale birincisi, Kübra Altınok Kırıkkale üçüncüsü oldu. Yarışmada derece yapan öğrencilere kitap ve para ödülünün yanı sıra Türk Dil Kurumu ve Millî Eğitim Bakanlığı imzalı Katılım Belgesi gönderildi. Katılım belgeleri, okul müdürü Nusret Kılıç tarafından öğrencilere takdim edildi. Kılıç, öğrencileri bu başarılarından dolayı tebrik etti.

        Düzenlenen "Dilimiz Kimliğimizdir" başlıklı ortaöğretim öğrencileri arası Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Makale ve Deneme Yarışması, sanatın gücüyle Türk dilini daha verimli kılmak ve geniş kitlelere yaymak, Türk dilinin son yüzyılda geçirdiği değişimler sebebiyle yaşanan kimi olumsuzluklara kamuoyunun dikkatini çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak özellikle yeni kuşakların doğru Türkçe ile iletişim kurmalarını teşvik etmek hedeflerine sahip.

        (MT-MAY-Y)

        18.02.2018 13:55:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa