Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ulucami çevresi bambaşka bir görünüme kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Dokusu ve eşsiz mimarisiyle kültür turizmine armağan edilen Ulucami'nin etrafında gerçekleştirdiği kamulaştırma çalışmasıyla tarihi yapıyı gün yüzüne çıkaran Manisa Büyükşehir Belediyesinin mevcut alanda yapımını planladığı seyir terasları, dinlenme alanları ve peyzaj uygulamasını içeren projesi, İzmir II Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Şehrin en önemli anıt yapısı olan Ulucami'nin gölgesinde yer alacak projede Manisa panoraması keyifle izlenebilecek.

        Tarihi, kültürel, turistik değerlerin gelecek nesillere aktarılması için birçok proje hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Ulucami'nin ve çevresindeki diğer tescilli yapıların koruma altına alınması amacıyla 2012 yılında çalışmalara başladı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi kentin en önemli anıt yapısı olan Ulucamii ve çevresindeki diğer tescilli yapıları koruma altına alabilmek için şu ana kadar 38 bin 833 metrekarelik kısmında 108 parsel ve 185 adet binanın kamulaştırılma çalışmaları tamamlanarak binaların yıkımı gerçekleştirdi. Kamulaştırma çalışmaları için taşınmaz sahiplerine yaklaşık 12 milyon TL bedel ödeyen Manisa Büyükşehir Belediyesi tarihi yapının siluetini de gün yüzüne çıkardı.

        Projenin detaylarını anlattı

        2012 yılından beri bir yandan kamulaştırma çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi bir yandan da mevcut alanda yapmayı planladığı projenin çalışmalarını gerçekleştirdi. Dokusu ve eşsiz mimarisiyle Ulucami'nin gölgesinde yer alacak olan ve Manisa panoramasının keyifle izlenebileceği proje hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Jeolojik etüt doğrultusunda alanda Manisa panoramasının izlenebileceği üst kafe (restoran) yapısı ve seyir terasları, alanın topografik yapısına uygun dolaşım ve dinlenme alanları bu alanın içinde konumlanmış WC yapısı ve halkın kullanımına yönelik gömük kafe yapısı, Ulucamii yanında bulunan büfe-WC yapısı, mevcut bitki florasının korunduğu peyzaj tasarımları ile tüm ayrıntıları düşündüğümüz projemiz hayata geçtiğinde Manisa'nın yeni göz bebeği olacak. Kentsel tasarım ve uygulama projeleri Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığınca hazırlatılan proje, İzmir II Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 24.11.2017 tarih ve 9103 sayılı kararı ile onaylandı. Projelerin uygulaması Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yapılacaktır" dedi.

        (ÖND-Y)

        18.02.2018 13:24:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa