Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehidin adını taşıyan okul arsa meselesi yüzünden açılamıyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Kaplan - Burak Tekin

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de 132 kişinin arsası olması nedeniyle tadilat yapılamayan Şehit Serkan Özaydın İlköğretim Okulu eğitim-öğretime açılamazken, mahalle halkı okulun açılmasını istiyor.

        Eskişehir Huzur Mahallesi'nde bulunan Şehit Serkan Özaydın İlköğretim Okulu, 2012 yılında binanın depremde yıkılma riski olduğu için kapatıldı. 1-2 metrelik paylar ile 132 kişinin arsasının olduğu öğrenilen okulun tadilat yapılıp açılamaması sebebiyle öğrenciler mahalle dışındaki uzak okullara gitmek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz yıllarda camları kırılarak kullanılamaz hale gelen okul binasında uyuşturucu madde kullanan bir genç de hayatını kaybetti.

        Huzur Mahallesi Muhtarı Refik Özaydın, okulun 2012 yılında deprem riski ile kapandığını ifade ederek, gerekli makamlara başvurduğunu söyledi. Muhtar Özaydın, "Kapandıktan sonra bize 'tadilat gerekiyorsa tadilat, güçlendirme gerekiyorsa güçlendirme, yenilenme gerekiyorsa yenilenme yaparız' dediler ve eğitimi durdurdular ilk yarıyıldan sonra. On beş tatilde kapattılar. Çocuklarımız aşağı okullara gitti. Daha sonraki görüşmelerimiz sonucunda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz dediler ki, 'biz burada gerekeni yapacağız.' Ardından Sayın Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürümüz, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz buraya geldiler. Burada baktı ve daha sonra vali bey dedi ki 'Hemen okulu eğitime açın, halledin bunu' dedi. Biz Ankara'ya Cumhurbaşkanımıza gittikten sonra ben bunu orada da aktardım. Külliyeye giden muhtarlarımız ile orada da belirttik. Sözlü de belirttim, yazılı da belirttim" ifadelerini kullandı.

        "132 kişinin arsası geldi buraya"

        Okulun yapılmasını beklerken ellerine okulda 132 kişinin arsası olduğunu belirten bir yazı geldiğini aktaran Muhtar Özaydın, acil olarak bir okula ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Özaydın, "Daha sonra bize böyle bir şey geldi. 132 kişinin arsası geldi buraya. 1 metre, 1 buçuk metre falan herkesin arsası. Mahallede artık kalan arsaların buraya verilmesi nedeniyle yapılamıyor denildi. Bunu bize gönderdiklerinde sorun çözülmüş olmuyor. Devletimiz en azından bunu bir askıya çıkartacak. Kaymakamlıkta, milli eğitimde, vilayet makamında askıya çıkarılacak ve sahipleri bulunacak. Sahipleri bulunamıyorsa burayı yıkıp yenisini yapacaklar. Acilen bu okula çok ihtiyacımız var bizim. Çünkü bizim çocuklarımız başka yerlere gidiyorlar. Karapınar Kurtuluş İlkokulundan ben mezun oldum, Kurtuluş İlkokuluna giden çocuklarımız var bizim buradan yazılı. TOKİ şimdi iki tane okul başlattı. O bizim sorunumuzu çözer mi? Kısmen. O da bizim sorunumuzu tam çözmez. Sağlık ocağımızın üzerini TOKİ yapıyor, fakat burayı yine de çözemez. Bizim Ali Rıza Caddesi'nin başından başladığımız zaman o okula en az 1,5, 2 kilometre mesafesi var. Birinci sınıfa gidecek çocuklar çok zor gider, gidemez hatta. Belki ortaokula giden çocuklar gidebilir ama 1'inci, 2'nci, 3'üncü sınıfa giden çocuklar gidemez. Buraya acilen bir ilkokul lazım olduğunu düşünüyorum" dedi.

        "Şehidimizin manevi değeri için de bu okulun açılması lazım"

        1999 yılında Batman'da PKK ile çatışırken şehit olan Serkan Özaydın'ın mezun olduğu ve adının verildiği ilkokulun şehidin anısını taşıdığı sebebiyle de açılması gerektiğini söyleyen Muhtar Özaydın, sözlerine şöyle devam etti:

        "Burası 41-42 yıllık bir okul. Şehidimizin adını taşıyan bir okul burası. 1999'da Batman'da şehit olmuş şehit Serkan Özaydın'ın adını taşıyan bir okul. O zamanki şehir yöneticileri buraya onun adını verdiler. Bekliyoruz acilen bu okulu. Şehit Serkan Özaydınımızın olması lazım. Çünkü o şehidimiz de bu okuldan mezundu. Onun için okulumuzu istiyoruz. Bu okul lazım. Hem şehidimizin manevi değerinden hem de bir başka sebebi daha var. Burada bulunan çocukların gittiği okullar uzak. Bu sene kış olmadı. Geçen sene görecektiniz buradaki çocukların rezaletini. Servis yok, burada okuyan çocukların ekonomileri de yok servis tutalım desek. Öyle bir zor durumda. Acilen yapılması lazım. Yetkililerden mutlaka bunun bir çözümünü bekliyoruz. Bize bunu göndermiş olmakla sorun çözülmüyor. Mesela demir kapılar çözülmüş, arka camlar kırılmış, her türlü şey olabilir burada. Biliyorsunuz geçmişte burada genç bir evladımız öldü uyuşturucudan. Kendiniz de geldiniz gördünüz. Gece uygunsuz insanlar girebilir. Ama burası okul olarak tekrar hayata geçmiş olsa o insanlar gelemezler. Bir güvenliği olur. Daha önce güvenliğimiz vardı, kameralarımız vardı. Güven içinde bir okulumuz vardı. Bu okulun yapılmasını acilen bekliyoruz. Emeği geçen herkese de teşekkür ederim. Biliyorsunuz devleti yönetenlerin de, bizlerin de amacı hizmet etmek bu halka. Gök kubbenin altında bir hoş seda bırakmak, başka hiçbir şey değil. Başka bir beklentimiz yok."

        (BRK-Y)

        18.02.2018 11:02:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa