Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyanet Vakfı gönüllülerine "acil durum" eğitimi

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Türkiye Diyanet Vakfı gönüllü ekiplerine ülke genelinde sunulan 'acil durum' eğitimleri Adana'da verildi.

        Gönüllü ve personelinin acil durumlarda, afet ve kazalarda, müdahale kabiliyetini artırmayı hedefleyen Diyanet Vakfı, tüm eğitimlerini Türk Kızılayı işbirliğinde gerçekleştiriyor. Türk Kızılayı Adana Şubesi Eğitim Salonu'ndaki eğitim programında "Afetten Korunma Bilinci Semineri ve Temel İlkyardım Eğitimi" konuları uygulamalı bir şekilde işlendi.

        "Afete karşı tedbirli olmalıyız"

        İl Müftü Hasan Çınar, törende yaptığı konuşmada, Allah'ın kullarına iyilik yapmayı emrettiğini hatırlattı. İslam'da yardıma ihtiyacı olan kişinin dini, dili, ırkının önemli olmadığını dile getiren Çınar, "İnsan olması hatta canlı olması yeterli bir neden. Kaza ve acil durumlarda insan sağlığına bilinçli müdahale etmeli, hayat kurtarmalıyız. Allah katında kıymetli davranışlardır. Afetin ne zaman geleceğini bilemeyiz; ancak tedbirli olmalıyız. Sizler iyilik yapmayı hedeflemişsiniz. Bu yolda Allah yardımcınız olsun. Bu organizasyonu yapan Başkanımız Ramazan Saygılı'ya, Türk Kızılayı eğitmenlerine teşekkür ediyorum. Kızılay ile ortak uhdelere sahibiz. İşbirliğimiz, birbirimize desteğimiz daim olsun" dedi.

        "İyilik adına sahada çalışacağız"

        Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise 'acil durum' eğitimlerinin önemine dikkat çekerek, "Buradaki değerli kardeşlerim toplumumuzun ihtiyaç duyduğu durumlarda insanımızın yanında olmayı seçmiş. İlerleyen zamanda afetlerde, toplumumuzu ve insanlığı ilgilendiren pek çok konuda 'iyiliği büyütme' adına sahada omuz omuza çalışacağız. Sizleri tebrik ediyorum ve Allah yardımcımız olsun, diyorum" diye konuştu.

        Eğitimin sonunda aralarında öğrencilerinde bulunduğu birçok meslekten oluşan 21 kursiyer sertifikalarını Adana İl Müftüsü Hasan Çınar, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Çetinkaya'nın elinden aldı.

        (ADN-Y)

        18.02.2018 10:57:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa