Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Uysal "Herkes Belediye başkanı olur ama sanatçı olamaz" dedi

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahneye konulan Marko Paşa Müzikali, Burhaniyeli sanatseverlerle buluştu. Reha Yurdakul Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen ve ardından bir konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, sanata verdiği önemi şu sözlerle ifade etti: "Herkes Belediye Başkanı olabilir ama sanatçı olamaz."

        Türk tiyatrosunun usta sanatçılarından Nejat Uygur'un uzun yıllar başarıyla oynadığı, tiyatro mirasını babalarından gururla devralan Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerin de günümüze uyarladığı Marko Paşa Müzikali, Burhaniyelilerle buluştu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Burhaniye Belediyesi'nin katkılarıyla ücretsiz sahnelenen oyun; yetenekli oyuncu kadrosu, renkli dansları ve zengin koreografisiyle izleyenlere görsel şölen sundu. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal oyunu, Başkan Yardımcıları Cemal Akkılınç ve Cemil Bahadır ile birlikte izledi. Gece, Nejat ustanın kendi oyunlarının bitiminde söylediği şu sözleriyle son buldu: "Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öpüyoruz, teşekkürler."

        Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Behzat Uygur, Burhaniye'ye uzun zamandır gelmediklerini belirterek, Burhaniyeli tiyatro severlerle yeniden bir arada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Burhaniye Belediyesi'ne gerçekleştirdikleri organizasyon için tiyatro adına teşekkür eden Uygur, Burhaniye'de yapımı devam eden Taylıeli Amfi Tiyatro için de şunları söyledi: "Çok güzel bir haber aldık. Yaz aylarında 5 bin kişilik bir açık hava tiyatrosu yapılıyormuş. O zaman buradan sözümüz olsun. Yazın, bir başka gösterimizde tekrar Burhaniye'de sizlerle buluşacağız."

        Oyunun ardından sahneye davet edilen Başkan Uysal, Uygur Kardeşler'e teşekkür ederek, sanata ve spora verdiği önemi şu sözlerle dile getirdi: "Onlar tiyatronun gerçek emektarları. Onlar bu sahnelerde büyüdüler. İnşallah tiyatromuzun açılışında, yaz aylarında gerçekleşecek etkinliklerimizde sanatçı arkadaşlarımızı tekrar burada görmekten son derece mutlu olacağız. Buraya gelmeden önce, Burhaniye Belediyespor Genç Kızlar Basketbol Takımı'nın maçındaydık. Onlar da büyük bir başarıya imza atarak, Bandırma Basketbol Takımı'nı 92'ye 61 yendi. Herkes belediye başkanı olabilir ama herkes sanatçı ve sporcu olamaz."dedi. Konuşmaların ardından, oyunculara Burhaniye Belediyesi tarafından hazırlanan hediye paketleri takdim edildi. Oyuncular hediyelerini, Burhaniye Belediyespor Genç Kızlar Basketbol Takımı sporcularının elinden aldı. Başkan Uysal da başarılı oyuncu Ethel Mulinas'a çiçek takdim etti.

        (FT)

        18.02.2018 10:26:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa