Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Hakan'dan İstanbul'a çıkarma

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan "hemşeri buluşmaları" çalışması kapsamında İstanbul'da yoğun bir programa imza attı.

        15-16 Şubat 2018 tarihlerinde Gevaş Dernekler Birliği ile müştereken gerçekleşen program çerçevesinde İstanbul'daki 14 derneği ziyaret eden Başkan Sinan Hakan, heyetiyle birlikte Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile de bir araya gelerek bu ilçelerde ciddi bir kitleye ulaşmış olan Vanlı hemşehrilerin durumu, geleceğe matuf talep ve önerilerine ilişkin istişarelerde bulundu. Oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Hakan, ziyaretin detaylarıyla alakalı olarak; "İki günlük yoğun İstanbul programımızı tamamladık. İstanbul Gevaş Dernekler Birliğiyle yaptığımız çalışma çerçevesinde Esenyurt, Avcılar, Bağcılar ve Arnavutköy'deki 14 derneğimizi ziyaret etme, kıymetli hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduk. Yine bu kapsamda başkanlarımızla beraber Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile de bir araya gelerek İstanbul'da mukim Gevaşlı ve Vanlı hemşehrilerimizin durumunu, geleceğe matuf talep ve beklentilerini masaya yatırıp istişarelerde bulunduk" dedi.

        "İstanbul'un bazı ilçelerinde ciddi bir kitleye ulaşmış Gevaşlı ve Vanlı hemşehrilerimizin toplumun her alanında daha etkin bir şekilde yer alması adına bu sivil toplum yapılarının ve bu yapılar arasındaki işbirliği ve ahengin önemi çok büyüktür" diyen Başkan Hakan, "Bu nedenle varlıkları ve çalışmaları gibi, ortak değerler ve hedefler kapsamında bir araya gelmeleri de büyük önem arz etmektedir.

        Ben bu ilkeler çerçevesinde bu yoğun programı organize eden Gevaş Dernekler Birliği Başkanımız İsmail Ayaz başta olmak üzere dernek başkanlarımız Faysal İlkan, Faik Hakan, Cihangir Aldemir, Musa Şeker, Ömer Durmuş, Muzaffer Şimşek, Salih Salihoğlu, Murat Özden, Adnan Bayezit, Ramazan Tülay, İsmail Karaç, Zeki Aygün, Mehmet Güzel ve Tayyar Ceyhan Başkanlarıma hasseten ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. İstanbul'daki bu programımıza Ak Parti Gevaş İlçe Başkanımız Tahsin Değirmencioğlu ve Gevaş Muhtarlar Derneği Başkanımız Nevzat Çalımlı da iştirak ettiler. Katılımlarından, katkı ve desteklerinden ötürü kendilerine de çok teşekkür ediyorum.

        Ayrıca programımızın bazı bölümlerinde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli dostlarım Van Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, VİŞAD Başkanı Fatih Hatunoğlu, Esenyurt Van Kültür Evi Başkanı Sn Ferhat Kıyak, Esenyurt Belediye Meclis Üyelerimiz Abdurrahman Teymur, Musa Şeker, Mehmet Kızıloğlu'na ve Birlik Yüksek İstişare Heyeti kıymetli üyeleri Seyfettin Bayram, Aydın Altay, Hazım Beyhan, Okan Çiftçi, Uğur Şeker, Ayhan Özgül, Muzaffer Kartal, Mustafa Yel, Nevzat Yıldız'a da teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul'daki Vanlı ve Gevaşlı hemşehrilerimizin ortak bir akıl çerçevesindeki birlikteliği ve gücü bizlere de güç katacak, mutlu edecektir. İnşallah önümüzdeki süreçte İstanbul'da Vanımızı temsil eden diğer tüm kurumlarımızla da daha aktif bir diyalog içerisinde çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Tekrar tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, zamanın kısıtlı ve programın oldukça yoğun olmasından dolayı ziyaret imkanı bulamadığımız Vanımızın diğer STK, dernek başkanlarımızın ve tüm dostlarımızın da affına sığınıyorum. Önümüzdeki dönemde daha geniş kapsamlı programlar yapacağız inşallah" şeklinde konuştu.

        (EKİP-ŞAK-Y)

        17.02.2018 23:40:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa