Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Er: "Bu vahşete sessiz kalamayız"

        - Mersin Barosu Başkanı Ali Er:

        - "Yaptırımın ağırlığı suç işleme oranını düşürür"

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Barosu Başkanı Ali Er, tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcilerine, çocuk istismarının önlenmesi konusunda üzerine düşen görevi yapması çağrısında bulunarak, "Bu vahşete sessiz kalamayız" dedi.

        Adana'da 3 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğradığı haberinin basında yer alması üzerine yazılı açıklama yapan Er, "Bu vahşete sessiz kalınamaz. Suçlular yargı önüne çıkarılıp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Çocuk istismarına karşı cezai yaptırımlar yetersizdir. Çocuklarımızın geleceği artık kararmasın. Çocuklarımızın güvenli bir yaşama sahip olma hakkı yok edilemez. Bu vahim olaylar artık son bulmalı" diye konuştu.

        Çocuk istismarı olaylarının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Er, " Çocuklarının üzerinde titreyen anneler babalar, geleceğe umutla bakan çocuklar yetiştirirken, böylesi canilerin, sapıkların aramızda kol gezmesine artık tahammülümüz kalmamıştır. Çocukların güvenli bir yaşama sahip olma hakkı yok edilemez. Sosyal medyadan tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine seslenerek, herkesi bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyorum. Cezai yaptırımların artırılmasının yanı sıra, çocuklarımıza ve ailelerine, cinsel istismardan korunma yöntemleri anlatılmalıdır. Anne ve babalara da büyük görevler düşüyor. Çocuklarını iyi takip etmeliler ve duyarlı olmalıdırlar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın korunması ve doğru yetiştirilmesi için toplumsal bilinçlendirme ve eğitim şart. Mersin Barosu, çocuklarımızın ve toplumumuzun bu konuda eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarını titizlikle sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

        "Yaptırımın ağırlığı suç işleme oranını düşürür"

        Çocuk istismarının dünyada milyonlarca çocuğun ve ailelerinin hayatını karartan toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayan Er, "Çocuk istismarına karşı cezai yaptırımlar yetersizdir. Yaptırımın gücü ve ağırlığı ne kadar az olursa, kişinin suç işleme meyli ve toplumda işlenen suç vakaları o kadar artar. Bu nedenle, cezai yaptırımlar en ağır şekilde uygulanmalıdır. Çocuklarımızın artık hayatları, gelecekleri kararmasın. Çocuklarımızın geleceğini karartan cinsel istismar olaylarında suçlular ve sorumlular en ağır cezayı çekmelidir. Mersin Barosu olarak, çocuklarımıza karşı işlenen tecavüz (cinayet) davalarının peşini asla takipsiz bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

        (HSK-Y)

        17.02.2018 14:12:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa