Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Köprülü Hamdibey törenle anıldı

        (Fotoğraflı)

        Safiye Tarı

        ÇANAKKALE (İHA) - Kurtuluş Savaşı Kahramanı Kaymakam Köprülü Hamdi Bey, şehit edilişinin 98. yılında Çanakkale'nin Biga ilçesinde anıldı.

        Biga Şehitliğinde düzenlenen anma programına; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Soytürk, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Tarık Bişirgen, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        Program çelenk sunumu ve Kuran'ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.Biga Şehitliğindeki törenin ardından Hamdibey Mahallesinde Kuvayı Milliye kahramanı Köprülü Hamdi Beyin heykelinin önünde tören düzenlendi.

        Burada bir konuşma yapan Biga Kaymakamı Mustafa Can konuşmasında, " Kuvayi Milliye'nin liderlerinden olan Hamdi beyin ölümünün 98. yıl dönümünü anmak için toplanmış bulunuyoruz. Köprülü Hamdibey gerçek bir vatanseverdir. Vatansever olarak savaştı ve savaşarak şehit oldu. İstiklal mücadelesindeki azim ve kararlılığı hepimize örnek olmalıdır. Bu birlik ve beraberliğe hepimizin ihtiyacı vardır. Şüphesiz vatanın bağımsızlığı için Şehit olmaktan kaçınmayan Hamdi Bey milli mücadelecilere de örnek olarak sonsuza kadar kalbimizde yaşayacaktır. Hamdi Bey bir saniye bile tereddüt etmeden bu vatan uğruna canını malını feda etmekten çekinmeyen çok değerli, Vatan evlatlarımıza ve Aziz milletimize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Suriye'de, Irakta terör örgütlerine karşı ordumuz, askerimiz güvenlik güçlerimiz Savaş yapıyorlar, mücadele ediyorlar ve bu hainlere hak ettiği cezayı veriyorlar. Gerek Afrin de gerek sınır ötesinde yapılan bütün operasyonlarda şehit olan tüm askerlerimize, güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve yine bu anlamlı gün vesilesiyle Köprülü Hamdibey ve arkadaşları başta olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını vatanı milleti bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize sağlık sıhhat uzun ömürler diliyorum" dedi.

        Konuşmanın ardından kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        (UYC

        17.02.2018 12:48:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa