Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesi'nden Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne 300 bin liralık destek

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne 300 bin lira destek verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

        Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı Toplantısı'nın 2. birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 9 ve komisyon raporlarına ait 34 madde olmak üzere 43 madde görüşüldü. Mersin merkez ilçeler için 31, Silifke ilçesi için 6, Erdemli ilçesi için 5, Anamur ilçesi için 4, Bozyazı ilçesi için 2, Gülnar ilçesi için 1 ve Mut ilçesi için 1 adet olmak şartıyla 50 adet yapılacak olan tek tip taksi duraklarının Ulaşım Dairesi Başkanlığı bütçesinden karşılanarak, her türlü iş ve işlemlerin yapılabilmesi için Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na yetki verilmesi ile ilgili müşterek rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Meclis'de, 17. Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) için 300 bin lira desteğin Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 mali yılı ilgili bütçe tertibinden karşılanabilmesi ile ilgili müşterek rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

        29 Mart-1 Nisan 2018 tarihleri arasında Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Komrat Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 4.Uluslararası 'Serbest Sahne Tiyatro Festivali'ne Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Şehir Tiyatroları ve Sinema Müdürlüğü oyuncularından oluşan 9 kişilik tiyatro kafilesinin görevli olarak gönderilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Bütçe İçi İşletmeler Şube Müdürlüğü ekmek fabrikası işletmesinde üretimine başlanacak olan yeni ürün çeşitleri ve fiyat tarifeleri ile ilgili teklif görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Teklif kapsamında üzümlü roll ekmek, portakallı roll ekmek ve tost ekmeği çeşitleri ekmek fabrikasında üretilmeye başlanacak. 1997 yılında kurulan, 2015 yılından bu yana UNESCO ile resmi ortaklık ilişkisini sürdüren ve hedefler arasında yenilikçi uygulamaların kültürel mirasa uyumlu biçimde entegre edilmesi, üye şehir ve bölgelerin ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlanması yer alan ve yıllık aidat ücreti Euro üzerinden belirlenen Avrupa Akdeniz Kültür Şehirleri Birliği'ne (AVEC) Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin üye olması hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi.

        Oylanan maddelerin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan, alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temennileriyle meclisi sonlandırdı.

        (KRY-Y)

        16.02.2018 16:25:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa