Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Abdülhamid Han ve şehitler Sivrihisar'da rahmetle yâd edildi

        - Yeni Osmanlılar Evlad-ı Ecdad Başkanı Ercan Kara;

        - "Bu vatanın değeri, toprağa nüfuz eden paha biçilemez asil kanın cevherinde gizlidir"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan Yeni Osmanlılar Evlad-ı Ecdad Derneği tarafından, vefatının 100. sene-i devriyesi sebebi ile Abdülhamid Han ve bütün şehitler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

        Nasrettin Hoca'nın memleketi olan 'dünyanın merkezi' Sivrihisar'ın 800 yıllık mazisi olan Selçuklu abidesi Ulu Camii'deki Kur'an-ı Kerim ve mevlidi, Cengiz Konyari, Burak Çon ve Mehmet Özkan okudu. İlçe Müftüsü Adem Oyan'ın da katıldığı mevlidi, ilçe merkezi ve civar köylerden çok sayıda vatandaş dinledi. Öğle namazına kadar devam eden program Müftü Adem Oyan'ın duasıyla tamamlandı. Mevlit sonrası gelen misafirlere gül suyu ve mevlit şekeri ikramında bulunuldu.

        Dernek Başkanı Ercan Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "10 Şubat 1918'de İstanbul'da vefat eden cennet mekân Ulu Hakan Abdülhamid Han'ın ölümünün 100. sene-i devriyesi münasebeti ve şu an devam eden operasyonlarla vatanın istikrarı, milletin bütünlüğü ve şanlı bayrağın ilelebet dalgalanması için vazife ifa ederken şehit olan evlatlarımıza şükranlarımızı gazi olanların tez zamanda şifaya mazhar olması için bu zamana kadar bu bayrağın hizmetinde bulunanların adına Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutulmuştur. Böyle manevi bir hizmet yapmak bizim en önemli vazifelerimizdendir. Ecdadımıza yakışan evlat olmak ve evlatlarımıza da örnek olmamız gerekir. Bu vatanın değeri, toprağa nüfuz eden paha biçilemez asil kanın cevherinde gizlidir; o da milletin neferinin vücudunda ilelebet payidar olması için saklıdır. İnşallah daha nice hayırlı hizmetler de bulunmak nasip olsun" dedi.

        (İHA-Y)

        16.02.2018 15:25:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa