Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'deki Kırımlılar, tahrip edilen Hansaray için destek bekliyor

        - Eskişehir Kırım Derneği Başkanlığı'na aday olan Evren Olcay:

        - "Kırım'daki dünyaca ünlü Türk-İslam eseri Hansaray Rusya tarafından tahrip ediliyor"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Kırım Derneği Başkanlığı'nın 18 Şubat Pazar günü yapılacak olan 22. Olağan Genel Kurulu öncesi adaylığını açıklayan Evren Olcay, Kırım'daki dünyaca ünlü Türk-İslam eseri olan Hansaray'ın Rusya tarafından tahrip edildiğini belirterek Eskişehir'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek beklediklerini belirtti.

        Dernek binasında yöneticilerle birlikte bir açıklama yapan Olcay, Kırım işgaline de değindi. Kırım'ın Rusya Federasyonu tarafından işgalin 4. yılına gireceğini söyleyen Olcay, "İşgalin ilk gününden itibaren bu işgale karşı direnen Kırım Tatarlarına karşı baskılar başlamış geçtiğimiz üç yıl içerisinde Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Refat Çubarov, Ahmet Çiygöz, İlmi Umerov gibi Kırım Tatar liderleri vatanları Kırım'dan sürgün edilmiş. Kırım Tatarlarının özyönetim organı Kırım Tatar Milli Meclisi yasaklanmıştır. Rusya bunlarla da kalmamış Kırım Tatarlarına ait medya organları yasaklanmış, milli mekteplere ve camilere baskınlar gerçekleştirilmiş işgale direnenleri işten çıkartarak işsiz ve aşsız bırakmış, işgale direnişi kırmaya çalışılmıştır" dedi.

        Hansaray tahrip edildi

        Kırım'daki dünyaca ünlü Türk-İslam eseri olan Hansaray'ın Rusya tarafından tahrip edildiğini aktaran Olcay, "2018 ocak ayı itibariyle 13'ü Kırım Tatarı olmak üzere 16 kişi öldürüldü. 16 kişi kaçırıldı. 286 kişi gözaltına alındı. Bununla beraber Türk-İslam eseri olarak kabul edilen Hansaray tahrip edildi. Otantik Kırım ve Tatar kültürü yok edildi. Amaçları Kırım Tatarlarının yarımadadaki tarihten gelen varlığının izlerini silmek" diye konuştu.

        Erdoğan'a seslendi

        Hansaray'daki tahribatın sona ermesi adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Başkan Olcay, "Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Türkiye'de Kırım Tatarlarının en yoğun yaşadığı kent olan Eskişehir'deki toplumumuzun temsil organı olan derneğimizin yönetim kurulu ve tüm soydaşlarımız olarak sayın Cumhurbaşkanının şehrimizi ziyareti öncesi kendisinin bu konuda dikkatini çekmek istiyor, duyarlı olunmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        (MY-HA-Y)

        16.02.2018 15:05:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa