Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'li Üstündağ: "Cumhurbaşkanı adayımızı partimizin üyeleri seçsin"

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, parti tüzüğünde yapılacak değişiklikle CHP'nin cumhurbaşkanı adayını parti üyelerinin seçimle belirlemesi gerektiğini belirtti.

        CHP Dalaman İlçe Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Üstündağ, gündeme ve kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 9-10 Mart tarihleri arasında tüzük değişikliği kurultayı yapılacağını aktaran Üstündağ, "Tüzük değişikliğinin en önemli konusu cumhurbaşkanı adayının üyelerle resmi bir ön seçimle belirlenmesidir. Son dakika önümüze bir aday düşmesin, bir sürpriz olmadan, üyelerimizin oyları ile cumhurbaşkanı adayını belirlemek istiyoruz. Bunu tüzükte resmi hale getirmek istiyoruz. Ön seçimi mutlaka tüzüğümüze koydurmalıyız. Bunun için bir imza kampanyası düşünüyoruz. Partiyi 2 genel seçimde birinci yapamayan genel başkanın görevinin sona ermesi lazım, kurultay toplanması lazım. Bu konuyu da gündeme getireceğiz tüzükte olması gereken en önemli hususlardan birisi, bu yeniliğe ve değişime fırsat verilmesini sağlıyor. Güçlü genel sekreterlik çok önemli, son derece yetkili ve etkili bir genel sekreterlik olmalı, bu kaldırıldı. Tekrar geri getirilmesi ile ilgili istekler var. Genel sekreteri kurultay seçiyor. Bu da çok önemli" şeklinde konuştu.

        (CC-MB-SO-Y)

        16.02.2018 13:09:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa