Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya şampiyonu ölüm yıl dönümünde memleketi Tokat'ta anıldı

        (Fotoğraflı)

        Dursun Ekrem Er

        TOKAT (İHA) - Dünya Güreş Şampiyonu Hüseyin Akbaş, ölümünün 29'uncu yıldönümünde memleketi Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çevreli Beldesi'ndeki kabri başında anıldı.

        Dünya Şampiyonu Hüseyin Akbaş'ın 29'uncu ölüm yıl dönümünde yapılan anma törenin ardından kasabada minikler güreş turnuvası düzenlendi. Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Almus Kaymakamı Hamza İnam, Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, Çevreli Belediye Başkanı Ercan Gürer, Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Serdar Cinkılıç ile Hüseyin Akbaş'ın kızı Semra Akbaş'ın da katıldığı programlara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Kabri başında elde ettiği başarılar anlatılan Hüseyin Akbaş'ın ruhu için Kuran'ı Kerim tilaveti sonrasında dualar edilen anma programının akabinde güreşlere geçildi.

        Merhum güreşçinin adını taşıyan Çevreli Hüseyin Akbaş Güreş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Minikler Serbest Güreş Şampiyonası'nda sporcular 10 kategoride minderde ter döktü.

        Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Hüseyin Akbaş'ın Tokat için önemli bir yere sahip olan sporcu olduğunu belirterek, "Bir sporcuda öncelikle bulunması gereken özelliğin ahlak ve maneviyat olduğunu, Hüseyin Akbaş'ın da bu vasıfları taşıdığını söyledi.

        (DEE-UY-Y)

        15.02.2018 15:37:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa