Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kısırlaştırılan sokak hayvanları mikroçiplerle de takip ediliyor

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Kaya

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'ın Dinar İlçe Belediyesi ekipleri, sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma operasyonu uygularken, hayvanların ayrıca mikroçiplerle takip edildiği bildirildi.

        Her yıl Dinar Belediyesi tarafından düzenli olarak yaptırılan uygulamada bu yıl Orman ve Su İşleri Bakanlığından alınan mikroçipler ve kulak küpeleri hayvanları işaretleme ve kayıt amacıyla kullanılıyor. Belediye Meclis üyelerinin çalışmaları yerinde izlemek üzere yaptığı ziyarette, ilgililer yapılan uygulama hakkında bilgi verildi. Yetkililer, "Sokak hayvanlarının yakalanarak bir süre gözlem altına alındığı, sonra sağlık durumu uygun olanlara kısırlaştırma operasyonu yapılmıştır. Kısırlaştırılan hayvanlara aşılarının yapılarak, antibiyotik ve antiparaziter uygulamasını takiben Bakanlığın mikroçip ve küpelerinin takıldı" diye belirttiler.

        (HK-Y)

        14.02.2018 15:48:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa