Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sürü yöneticisi kursu sone erdi

        (Fotoğraflı)

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ezine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ezine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Arasanlı köyünde düzenlenen, 'Sürü Yöneticisi Eğitimi' kursu sona erdi.

        Kurs bitiminde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna, Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Sezer, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Osman Nuri Tatlı, Ezine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Ramazan Eren, Ezine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şevket Çetin, kursiyerler ve çok sayıda üretici katıldı.

        Sertifika dağıtım töreninde konuşan Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, "2017 yılında il genelinde Çanakkale Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinle ortaklaşa olarak çeşitli konularda 77 kurs düzenlendi ve bu kurslara 1965 üretici katıldı. Eğitimlerimiz 2018 yılında da hızla devam edecek. Bizden bir üreticimiz dahi eğitim talep etse gelip istediği konuda eğitimi vereceğiz. Biz buna hazırız. Bugün burada kursu başarıyla bitiren 46 üreticimize sertifikalarını vereceğiz. Kursa katılan üreticilerimizin onunun bayan olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Kursta öğrendiğiniz bilgiler inşallah sizlere faydalı olur. Sizlere katma değer olarak geri döner" dedi.

        Ezine Kaymakamı Ali İkram Tuna ise, "Köylerimizi fırsat buldukça gezmeye çalışıyoruz. Bugün Arasanlı köyümüzde düzenlenen, 'Sürü Yöneticisi Eğitimi' kursunu başarı ile tamamlayan üreticilerimize sertifikalarını vermek üzere toplandık. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen kurumlarımıza ve eğitimleri veren arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Kurslar emeğin verimliliğinin arttırılmasında, yeni teknolojilerin kullanımında sizlere fayda sağlayacağını düşünüyorum. Hepinize hayırlı olsun" dedi.

        Kursa katılan 46 üreticiye düzenlene törenle sertifikaları verildi. Köy muhtarlığının törene katılanlara verdiği ikramlarla tören sona erdi.

        Düzenlenen Kursta Üreticilere, Hayvan Barınakları, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Irkları, Sürü Yönetiminde Güvenlik, Hayvan Islahı, Mera Yönetimi, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvan Hastalıkları, İhbari Mecburi Hastalıklar, Beslenme Bozuklukları, Büyükbaş-Küçükbaş Hayvan Kayıt Sistemleri, Hayvan Hareketleri konularında eğitim verildi.

        13.02.2018 16:08:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa