Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ermenistan sınırını geçti gözaltına alındı

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars'ta, balık tutmak isterken Ermenistan sınırı geçen bir kişi Ermenistan askerleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

        Olay Kars'ın Digor İlçesi'nde meydana geldi. Ermenistan Sınır hattından geçen Arpaçay Çayı kenarında kaybolan atlarını arayan K.A., R.A., R.A., A.G. ve E.Ö. kaybolan atlarını ararken, K.A. ise Arpaçay Çayı'na girerek balık tutmak istedi. K.A. nehrin ortasına kadar gidince sınır ihlalinde bulundu. Bunun üzerine Sınır hattında bulanan Ermenistan sınır birliği askerleri, K.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı.

        Ermenistan askerlerinin haber vermesi üzerine diğer 4 kişi de Hudut Karakolu askerleri tarafından yakalanarak Sorguçkavak jandarma Karakol Komutanlığı'na getirildi. Burada ifadeleri alınan 4 kişi serbest bırakıldı. Ermenistan Sınır Birliği tarafından yakalanarak Ermenistan'a götürülen K.A. ise Digor Kaymakamı Mustafa Güngör ve beraberindeki heyet tarafından kurulan temaslar sonucu Kilittaş Hudut Karakolu'na teslim edildi. İfadesi alınan K.A. daha sonra serbest bırakıldı.

        (IÇ-AA-Y)

        12.02.2018 16:05:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa