Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOMEK ve ASEM'de yeni dönem 52 bin kursiyerle başladı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri'nin (ASEM) bahar dönemi rekor sayıda 52 bin kursiyerle başladı.

        Konya'nın 23 ilçesinde 61 kurs merkezinde faaliyetlerini sürdüren KOMEK ile ASEM'in yoğun geçen kayıt döneminin ardından yeni dönemi ilk kez 50 bini geçerek 52 bin kursiyer ile eğitimlere başladı. Konya'nın sanatına, kültürüne ve istihdamına katkı sağlayan, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde de güçlenerek büyüyen KOMEK ve ASEM, 2004'ten bu yana toplam 564 bin kursiyeri ile Konya'nın en büyük ailesi konusunda.

        224 branşta eğitim veriliyor

        Bahar döneminde AB Fonlarına Yönelik Proje Döngüsü Yönetimi, Diksiyon Spikerlik ve Sunuculuk, Doğalgaz Tesisatı Çizim Elemanı Eğitimi, Siber Tehdit İstihbaratı, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi, Aileye Din Eğitimi, Ailede Çocuğa Din Eğitimi ve Asma Yetiştiriciliği gibi 29 yeni branş açan KOMEK ve ASEM, bu dönem toplamda 224 farklı branşta eğitim verecek. KOMEK ve ASEM'de kursiyerler sadece spor ve havuzlara üyelik ücreti öderken; diğer faaliyetlerin tamamından ve kurslardan ücretsiz yararlanıyor.

        İlçelerde yeni ASEM'ler eğitimlere başladı

        ASEM; Selçuklu, Meram ve Karatay'daki 6 merkez ile birlikte Akşehir, Ereğli, Ilgın, Karapınar, Bozkır, Çumra, Cihanbeyli, Güneysınır, Sarayönü, Seydişehir ve Tuzlukçu'da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehir konaklarında bahar dönemi eğitimlerine başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi arasında yapılan protokol ile Sancak Mahallesindeki Selçuki Hatun Sosyal Tesisi KOMEK bünyesine katılırken kayıtları devam eden bu merkezde de eğitimler Mart ayı içinde başlayacak.

        Hafızların hafızlıklarını sağlamada yardımcı olmak ve hafızlığını yarıda bırakmış kişilerin hafızlıklarını tamamlamasına imkan vermek amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de belediyelerde ilk defa açılan "Daru'l Huffaz" kayıtları da devam ediyor.

        (AH-Y)

        12.02.2018 14:55:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa