Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çelikhan'da palyatif bakım merkezi açıldı

        (Fotoğraflı)

        Kemal Altın

        ADIYAMAN (İHA) - Çelikhan Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Merkezi açıldı.

        Tıbbi ve cerrahi tedavi şansı olmayan hastaların son günlerini daha iyi bir ortamda, kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlamak ve aynı zamanda yoğun bakım ihtiyacı olan hastaların yoğun bakım ihtiyacını karşılamak amacıyla palyatif bakım merkezi açıldı.

        Çelikhan Devlet Hastanesi bünyesinde 3 yataklı hizmete açılan Palyatif Bakım Merkezinde hastanın ve ailesinin yaşamını tehdit eden sorunlarla karşılaşıldığında ağrının ve diğer fiziksel, psikososyal ve manevi problemlerin erken döneminde belirlenmesi, tedavi ile acı çekmenin önlenerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin geliştirilmesi sağlanacak.

        Merkezin açılışı öncesinde konuşma yapan Başhekim Hanife Bolat, "Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer semptomları erken tanılamak ve değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek adına Bakanlığımızın belirlediği standartlar doğrultusunda hastanemiz bünyesinde 3 yataklı Palyatif Bakım Merkezi oluşturularak faaliyete başlamıştır.

        Palyatif bakım merkezinde ağırlıklı olarak ileri dönem organ yetmezlikleri (kalp, akciğer, böbrek, karaciğer) motor, nöron hastalıkları ve ilerleyici nörolojik hastalıkları (Alzheimer, ALS, MS, Parkinson, inme) ve kanser hastalıklarına bağlı sorunların takip ve tedavileri sağlanacak. Merkezin açılmasında katkılarından dolayı İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz başta olmak üzere tüm ilgili birimlere teşekkür ediyorum" dedi.

        (KA-AHM-Y)

        12.02.2018 14:24:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa