Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydınlı çırak ve kalfalar, becerilerini geliştirmek için Almanya'ya gönderildi

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Aydın Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenipazar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde hazırladığı proje ile bölgedeki çırak ve kalfaları Almanya'ya gönderdi. Mesleki becerilerini geliştirmek için Almanya'ya giden 17 genç çalışmalarına başladı.

        Yenipazar Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından geçen yıl hazırladığı "Avrupada Metal Teknolojileri Uygulamaları" adlı proje kapsamında Yenipazar ilçesinden 4, Köşk ilçesinden 5, ve Sultanhisar ilçesinden 8 çırak ve kalfa olmak üzere 17 kişi Almanya'daki çalışmalarına başladı.

        Çalışmaların oldukça başarılı geçtiğini ve eğitim sonunda Yenipazar, Köşk ve Sultanhisarlı metal işleri üzerine faaliyet gösteren gençlerin daha birikimli ve maharetli bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini belirten Yenipazar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Uğur Utku, "Toplam 17 kişiden oluşan 2 grup ,2 öğretmenle birlikte Almanyada 2 haftalık staj programına katılıyor. 10 kişilik grup Günneman Grosse fabrikasında, 7 kişilik grup ise Emschertal Kolejinde Eğitim görüyor. Öğrenciler gelişen teknolojiye uyum amacıyla ağır sanayisi gelişmiş olan Almanyada 2 haftalık teorik ve pratik eğitim olmak üzere CNC aracılığıyla el değmeden bilgisayarda tasarladıkları tasarımları lazer kaynak, kesim, bükme ve birleştirme işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu gençlerimiz eğitim sonunda uluslararası geçerliliği olan Europass belgesini almaya hak kazanacaklar" diye konuştu.

        Proje faaliyetinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayşe Acar ise bu tür projelere ağırlık vereceklerini söyledi.

        Staj eğitimlerinin gayet güzel geçtiğini bir yandan işleri üzerinde eğitim alırken diğer yandan da Almanya'daki işleyişi görme şansı bulduklarını belirten projeye katılan kalfalardan Halil İbrahim Akçan, "Baba mesleği olarak çocukluğumdan bu yana metal işleri yapıyorum. Yenipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu eğitim programına severek katıldım. Meslek hayatımızda olduğu gibi yaşamımızda unutamayıp ömrümüz boyunca keyifle yad edeceğimiz günleri yaşıyoruz. Projeyi hazırlayan ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        (İK)

        12.02.2018 09:23:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa