Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hamsi, pideye çok yakıştı

        -Aydınlı usta hamsili pide yaptı

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - Aydın'da 50 yıllık baba mesleği pideciliği sürdüren Arif Kocagöz, pide çeşitleri konusunda bir ilki başararak hamsili pideyi Aydınlılarla buluşturdu.

        Yenipazar ve Karacasu ilçeleriyle pidenin başkenti olan Aydın'da, çeşit açısından bir ilk daha yaşandı. 50 yıllık baba mesleğini sürdüren Arif Kocagöz, 'Kaderi Değiştiremezsin' sloganıyla çıktığı yolda Aydın pidesi ile Karadeniz hamsisini buluşturdu. Pideyle olan namı ülke sınırlarını aşan Aydın'da hamsili pide yapan Kocagöz, Aydınlılara ilkleri yaşatmaya devam ettiklerini ifade ederek, bütün vatandaşları hamsili pideyi tatmaya davet etti.

        Hamsinin Aydınlıların vazgeçilmez tadı olan pideye çok yakıştığını kaydeden Arif Kocagöz, "1968 yılında babamın başlatmış olduğu bu silsileyi devam ettirmeye çalışıyorum. Yaklaşık 10 yıl önce de puf ekmeği Aydınlılarla buluşturmuştuk. Şimdi yeni bir tat olarak hamsili pideyi yapmaya başladık. Hem Aydın'da, hem de Türkiye'de hamsili pideyi yapan ilk ve tek iş yeri olduğumuzu iddia ediyoruz. Pahalı et fiyatları ve vatandaşın çok fazla balık tüketmemesinden dolayı bu buluşu gerçekleştirdik. Bilindiği gibi balık, besin değeri yüksek bir ürün. Kırmızı eti sevmeyenler de olabiliyor. Bu yüzden onların tercihi de hamsili pide oluyor. Tavuklu, ciğerli ve kıymalı pideye son olarak da hamsili pideyi ekleyerek Aydın'da ve Türkiye'de bir ilki başardık. Şu anda talep çok güzel. Hamsili pideyi tadan bir kez daha tatmak için bizi tercih ediyor. Hamsi ekmek arasına olduğu gibi, pideye de çok yakıştı. Ekmek arasındaki hamsi kızartma usulü oluyor ve bazı zaman kaynamış yağdan dolayı ağırlaşabiliyor. Hamsi, pide üzerinde çok hafif ve çok lezzetli. Ayrıca önümüzdeki günlerde hamsi pideye ilaveten sinarit ve lous gibi balık çeşitlerini de ekleyeceğiz" dedi.

        (MB-Y)

        12.02.2018 09:08:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa