Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayburt'ta 'Dünya Kanser Günü' etkinliği kapsamında stant açıldı

        (Fotoğraflı)

        BAYBURT (İHA) - Bayburt Sağlık Müdürlüğü, 'Dünya Kanser Günü' etkinliği kapsamında stant açtı. Cumhuriyet Caddesi'nde açılan stantta vatandaşlar bilgilendirildi.

        Etkinlikle ilgili Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "'4 Şubat 2018 Dünya Kanser Günü' ve '9 Şubat 2018 Dünya Sigara Bırakma Günü' münasebetiyle dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olan kanser, toplumlarda önemli bir sosyo-ekonomik yüke, bireylerde maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Erken evrede tespit edilmesi ve tedavisi mümkün olan kanser ile mücadelede halkın bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacıyla 9 Şubat 2018 tarihinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde Şehit Nusret Parkı önünde stant açılarak Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, programlar ve Kanser Birimi personelleri tarafından halka yönelik olarak "Genel Kanserler, Sigaranın Sağlığa Zararları, Meme Kanseri, Servikal Kanseri, Kolorektal Kanseri, nedenleri, belirtileri, tarama, korunma ve erken tanı" konuları hakkında bilgiler verilerek, 30 ve 65 yaş aralığında olan bayanları HPV testi için 40-69 yaş aralığında olan bayanları Mamografi taraması için ve 50-70 yaş aralığında olan vatandaşları da Kolorektal tarama yaptırmaları için ve sigara bırakmak isteyen vatandaşları Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'e Sigara Bırakma Polikliniği yönlendirilmeleri yapılmıştır. Ayrıca sigara içen vatandaşlara fagestrom testi yapılmış ve konu hakkında bilgiler verilerek broşürler dağıtılmıştır."

        (BK-ÖB-Y)

        11.02.2018 12:51:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bayburt İlçeleri
        Tüm Bayburt Haberleri
         Bayburt

        Bayburt

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa