Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adana Büyükşehir'den e-eğitim

        - Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesinden sunduğu online eğitim hizmetine erişim sağlayan üyelik kartlarının dağıtımına başlandı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana'nın 12 ilçesindeki 15 şubesinde 13 bin dar gelirli öğrenciye ücretsiz eğitim desteği veren Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (ABEM), internet aracılığıyla uzaktan öğretme modelini de altyapısına dahil edip, 10 bin öğrenciye daha sınavlara hazırlanma imkan sağladı.

        Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet yürüten ABEM, örgün eğitimin yanı sıra teknolojik yeniliklerden yararlanarak internet ortamında uzaktan öğretme modelini ortaokul ve lise öğrencilerinin kullanımına sundu. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 'adana.bel.tr' adresli resmi web sitesinden erişim sağlayan online eğitim hizmeti, 5'inci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm dersleri kapsadı. Online eğitim, ara sınıflarda okuyan öğrencilerin yanı sıra 2 Haziran'da yapılacak Liselere Giriş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileri ile 23-24 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Temel Yeterlilik Sınavı'na (TYT) girecek 12'nci sınıf öğrencilerine büyük kolaylık sağladı. Öğrenciler okullarda öğretmenlerinden dinledikleri dersleri, internet ortamında tekrarlayıp, sorular çözerek pekiştirme fırsatı yakaladı.

        Aktivasyon kartları dağıtılıyor

        Online Eğitim Sistemi'ne kayıt ve erişim sağlayan aktivasyon kartlarının dağıtımı, ABEM şubeleri ve okullarda başladı. ABEM'deki örgün eğitime dahil olamayan öğrenciler de ücretsiz dağıtılan kartlardan alıp, kayıtlarını tamamlayarak diledikleri saatlerde internete girerek, arzu ettikleri dersleri online dinleme ve öğrenme imkanına kavuştu.

        ABEM Online Eğitim sisteminde konu anlatımlı derslerin yanı sıra soru bankaları, öğrenci gelişim tablosu ve sınav performansları gösteren sekmeler yer aldı. Seyhan, Çukurova, Sarıçam, Yüreğir, Ceyhan, Yumurtalık, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Feke, Saimbeyli, Karaisalı ilçelerindeki ABEM şubelerinin adres ve telefonlarını öğrenmek için ALO 153 çağrı merkezinden yardım alınabileceği belirtildi.

        Sözlü'nün öğrencilere mesajı

        Online Eğitim Sistemi'nin ekranında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün öğrencilere seslendi. Kısa videoda Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eğitimde fırsat eşitliği sağlamak üzere tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, örgün eğitimin yanı sıra online eğitimi de Adana gençliğinin hizmetine açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Sözlü, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği siz sevgili gençler, fırsat verildiğinde neleri başarabileceğinizi en iyi şekilde göstereceksiniz. Hepinize başarılar diliyorum, sevgiyle kucaklıyorum" dedi.

        (ADN-Y)

        11.02.2018 11:44:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa