Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erkek Lisesi'nin "Kariyer Sınıfı" buluştu

        - Tarihi lisenin 36 yıl önce 'özel sınıfından' mezun öğrenciler yıllar sonra Adana'da bir restoranda düzenlenen 'kebap sofrasında' buluşmanın mutluluğunu yaşadı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Erkek Lisesi'nden 36 yıl önce mezun olan ve çoğunluğu tıp doktoru 22 öğrenci İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü'nün organizasyonyla bir araya geldi.

        Tarihi lisenin 36 yıl önce 'özel sınıfından' mezun öğrenciler yıllar sonra Adana'da bir restoranda düzenlenen 'kebap sofrasında' buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğretim üyelerinden, aile hekimleri ve şirket yöneticilerine, her biri alanında kariyer sahibi önemli samimi bir ortamda okul yıllarındaki gibi birbirine hitap ederek, geçmişe yolculuk yaptılar.

        Programı gerçekleştiren Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, Türkiye'nin dört bir yanından gelen arkadaşlarıyla yakından ilgilendi. Birbirleriyle şakalaşan eski arkadaşlar anılarını tazeledi.

        Sanatçı Harun Kaşlı'nın gitarı ile seslendirdiği parçalarla keyifli dakikalar geçiren mezunlar, bu anlamlı 'buluşma anını' çektikleri toplu fotoğraf ile ölümsüzleştirdiler.

        Organizasyonu gerçekleştiren İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, Adana Erkek Lisesi'nde matematik öğretmeni ve okul müdür yardımcısı olan Ertuğrul Tuncer'in seçtiği özel bir sınıftan mezun olmuş arkadaşlarla yıllar sonra yeniden görüşmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

        "38 kişilik sınıfın 25'i tıp mezunu"

        Bir devlet lisesinden mezun olup bu kadar başarılı öğrenci grubunun 'özlem gidermek için' tekrar birbirini görmek istediğini hatırlatan Gümürdülü, "Organizasyonu yapma işi bana verildi. Telefonla kendilerine ulaştım. Buradaki arkadaşlarımın 5-6'sı İstanbul ve Mersin gibi çevre illerden geldi. Burada şu anda konuştuğumuz konular 36 yıl önceki mevzular. Çok güzel bir duygu. Lise yıllarımızdaki gibi davranıyoruz. Herkes içinden geldiği gibi konuşuyor. Alınganlık falan yok. Lise günlerimizdeki gibi birbirimize hitap ediyoruz. Ekonomik olarak çok da varlıklı aile çocukları olmayan bu öğrencilerin bir devlet lisesinden çıkıp bu noktalara gelmesi çok önemli. Her biri kendi alanında başarılı bir yerde görev yapıyor. 38 kişilik sınıf mevcudumun 25'i tıp fakültesi mezunu. Bunların 5'i aile hekimi, diğerlerinin hepsi uzman, 4 ise profesör. Bu grubun yarısı ile de üniversiteden arkadaşlığımız söz konusu. Böyle bir birliktelik tablosunu herkese öneririm." dedi.

        "Yılda iki, üç kez bir araya geleceğiz"

        Bundan sonra yılda iki veya üç kez ailelerin de katılımı ile de benzeri bir etkinliği gerçekleştirmeyi planladıklarını açıklayan Gümürdülü, şöyle devam etti:

        "Bu başarıda biz öğrencilerin yanında sınıfı oluşturan Müdür Yardımcımız matematik öğretmenimiz Ertuğrul Tuncel'inde çok etkisi vardır. Çok uğraştım fakat kendisine ulaşamadım. Biz üniversite sınavına hazırlanırken, hocamız kalp krizi geçirmişti. Raporunu tam kullanmadan tam iyileşmeden gelip derse devam etmişti. Kendilerini öğrencilerine adamış öğretmenlerimiz vardı. Tuncel, bizim sınıftan çok şey bekliyordu. Bu vesile ile buradan şahsına saygılarımı iletiyorum. Belki üniversitede olabilir; ancak bir lisede aynı sınıfta bu kadar başarılı olmuş insanı bulmak çok zordur."

        Ethica Sigorta A.Ş Akdeniz ve Güney Anadolu Bölgeler Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Bulur ise duygularını 'zamanda yolculuk' diye ifade etti. 17'li yaşlara bir kez daha döndüklerini vurgulayan Bulur, "Burada şu anda hiç kimsenin mevcut mesleğindeki sıfatı değil. Hepsi Adana Erkek Lisesi'ndeki arkadaşlar. Özel bir sınıftık. 12 Eylül sonrası Erkek Lisesi'ndeki başarılı öğrenciler tek bir sınıfa toplanmıştı. Bu sınıfların üzerinde daha fazla duruluyordu. 38 kişilik sınıftan 35'i üniversiteyi kazandı, bunların büyük bir kısmı doktor oldu. O zorlu koşullarda bizler kurtuluşu akademik kariyerde bulduk. Herkes mutlaka saygın bir yerlere geldi." şeklinde konuştu.

        Aladağ'da aile hekimliği yapan Dr. Süreyya Kesmez de etkinlikte okul yıllarını bir kez daha yaşadıklarını hatırlatarak, "Geride 36 yıl değil; sanki dün gibi" ifadeleriyle duygularını yansıttı.

        Gülbahçesi Aile Sağlık Merkezi'nde çalışan Dr. İflah Kuvvetli de yıllar sesini duymadıkları arkadaşlarını görmenin mutluluğunu hissetiğini dile getirdi. Kuvvetli, "Gerçekten çok güzel ve farklı bir duygu. Bu şekilde birbirinden ayrı hayat mücadelesinde olan insanların bir vesileyle yıllar sonra biraya gelmelerinin çok yerinde bir davranış olduğunu belirtti. Çok keyif aldık; adeta dünyaya yeniden gelmiş gibi olduk. Çoğunluğu hekim olan bir nefis ortamdan çok etkilendik. İnşallah bu tarz görüşmelerimiz devam eder" dedi.

        Programa kimler katıldı

        Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Necmi Çekin, Prof. Dr. Cengiz Özcan, Uzm.Dr. Özgür Kayaselçuk, Uzm.Dr. Selim Banak, Dr. Uzm.Zeki Boğa, Uzm.Dr. Can Baba Arın, Uzm.Dr. Mustafa Soyaldı Uzm.Dr. Mahmut Akgöz, Dr. Hüsnü Karaca, Dr.İflah Kuvvetli, Dr. Erdal Eraslan, Dr.Süreyya Kesmez, Dr. Tufan Yazkış, Diş hekimi Dr. Hasan Boğa, Ethica Sigorta A.Ş Akdeniz ve Güney Anadolu Bölgeler Direktörü ve icra kurulu üyesi Cengiz Bulur, Makine Mühendisi iş adamı Akif Boğa, mühendis iş adamı Ali Akdağ.

        (UMT-Y)

        11.02.2018 08:55:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa