Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gençlerden hayat kurtaracak proje

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Ercan Tunç

        IĞDIR (İHA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geliştirilen proje kapsamında eğitim gören gençler hayat kurtaracak projeye imza attı.

        Proje kapsamında eğitime katılan gönüllü gençlerden Furkan Yıldırım, "her gün birçok trafik kazası meydana gelmektedir. Biz bu trafik kazalarının maddi manevi zararlarının önüne geçmeyi hedefledik. Bu yüzden alkol sensörü ile güvenli sürüş projesini geliştirdik. Hedefimiz bu proje ile bir nebzede olsa trafik kazalarının önüne geçmek " dedi.

        Gönüllü genç Ahmet Faruk Güvenç ise, projedeki amacın ülke ve dünyada ki alkollü kazaların önüne geçmek olduğunu belirtti. Güvenç, " ülkemizde ve dünyada her yıl binlerce kişi alkole dayalı trafik kazalarından dolayı hayatını kaybediyor. Bizde bunun için alkol sensörü yapmaya karar verdik. Bu proje sayesinde alkollü araç kullanımını engelleyerek birçok insanın hayatını kurtarmış olacağız" şeklinde konuştu.

        Gençlik Merkezi bilişim sorumluları ve gönüllü gençlere Konya Meram Uluslararası Gençlik Akademisinde eğitim verildiğini belirten Iğdır Gençlik Merkezi Proje Sorumlusu Özlem Dede, "Uluslararası Gençlik Akademisinde, Algoritma, Kodlama, Elektronik, Robotik, Mobil uygulama oyun animasyon, Web sitesi geliştirme eğitim semineri kapsamında eğitim aldık. Katıldığımız eğitim ve seminerin ardından, Iğdır Gençlik Merkezi Gençlik Lideri olarak gençlere proje eğitimleri verdik. Bu eğitimleri alan yaklaşık 50 gönüllü genç, Iğdır Gençlik Merkezinde kendi projelerini tasarlayarak TÜBİTAK'a sunduk. Iğdır Gençlik Merkezi Gönüllü Gençler Ahmet Faruk Güvenç ve Furkan Yıldırım "Alkol Sensörü İle Güvenli Sürüş" temalı projelerini hayata geçirerek alkollü araç kullanımlarında gerçekleşen trafik kazalarını azaltmak ve minimuma indirmeyi amaçladı. Iğdır Gençlik Merkezinde aldıkları eğitimler sonucu sorunları algılayan, algıladığı sorunlara pratik çözüm yolları bulan, çizilen yolda çözüme ulaştıran, değişkenlere ulaşan, dinamik, kodlama dünyasının pencerelerini aralayan gençler olarak 2023 hedeflerine adım adım ilerlemişlerdir" ifadelerini kullandı.

        11.02.2018 07:23:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa