Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Genel Müdür Başa TESKİ'nin Şarköy yatırım ve tesislerini inceledi

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ'nin Şarköy İlçesindeki yatırımları ve tesislerini inceledi.

        Genel Müdür Başa, incelemelerine Şarköy Atıksu Terfi Merkezi ile başladı. Bakım ve onarımdan geçirilen atıksu terfi merkezine dair yapılan bilgilendirmede, bir süre önce atıl ve bakımsız bir durumda olan tesisin, yürütülen çalışmalarla modern bir görünüme kavuştuğu ve tam kapasite ile çalıştığı ifade edildi.

        Şafak Başa, incelemelerine Şarköy Mürefte Atıksu Arıtma Tesisi ile devam etti. Tesisin işleyişi hakkında ilgili personelden bilgi alan Genel Müdür Başa, mevcut tesisin kapasitesinin arttırılacağının, bunun için proje çalışmalarının yapıldığını ve en yakın zamanda ihalesinin yapılarak çalışmaların başlayacağını belirtti.

        İnceleme gezisinin devamında Başa, TESKİ'nin Şarköy sınırları içerisinde sürdürdüğü ve yatırım bedelinin yaklaşık 7 milyon TL olduğu Gaziköy, Güzelköy, Hoşköy ve Çınarlı Mahalleleri İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı çalışmalarını inceledi.

        Çalışmaları yerinde inceleyen Başa'ya ilgili personel tarafından, Çınarlı, Güzelköy, Mursallı, Eriklice Mahallesi Dalyanpark bölgesi ve Mürefte Mahallesinin muhtelif yerlerinde kanalizasyon inşaatının, Gaziköy, Güzelköy ve Hoşköy güzergahında atıksu kolektör hattı inşaatının tamamlandığı, sık sık arızalanan Uluman Mahallesinin su sorunun yeni içme suyu hattı yapılarak çözüldüğü ve Gaziköy Mahallesinin sit alanı olması münasebetiyle Anıtlar Kurulundan beklenen kazı iznin çıkmasıyla birlikte, Gaziköy Mahallesinde de içme suyu ve kanalizasyon inşaatı çalışmalarının başlayacağı bilgisi verildi. Yapılan bilgilendirmede ayrıca "Yatırımlar kapsamında çalışmaların yüzde 85'inin tamamlandığı ve geriye kalan kısmın da tamamlanması ile birlikte Şarköy İlçesi sınırlarında kırsal ya da turistik mahalleler olmak üzere çoğu yerin su ve atıksu problemleri çözülmüş olacak" denildi.

        Son olarak TESKİ'nin Şarköy Uçmakdere Mahallesinde bulunan İçme Suyu Deposu ve Tesisleri alanında incelemelerde bulunan Başa, "Özellikle yaz aylarında Uçmakdere Mahallesinin yaşadığı su problemlerinin, TESKİ tarafından mahalle kapsamında yapılan yeni içme suyu hattı çalışmaları ile son bulduğunu ve mahalle halkının artık su problemi yaşamadığı belirtti.

        (EG-MEF-Y)

        10.02.2018 15:45:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tekirdağ İlçeleri
        Tüm Tekirdağ Haberleri
         Tekirdağ

        Tekirdağ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa