Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sağlık çalışanları kaynaşma yemeğinde bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Dursun Murat Aydın

        ERZURUM (İHA) - Oltu Sağlık Sen Şube Başkanlığınca çevre ilçelerde çalışan sağlık personeli kaynaşma yemeği düzenlendi.

        Oltu Sağlık Sen Başkanı Muammer Zengin'in düzenlediği kaynaşma yemeğinde Oltu, Olur, Narman, Şenkaya ilçelerinde çalışan sağlık personeli bir araya geldi.

        Yemekte konuşma yapan Sağlık -Sen İl Başkanı Abdullah Duman, "Horasan ilçemizde başlatmış olduğumuz ve bugün 2 bin 300 kişi ile Sağlık Sen'i buluşturduğunuz için ve sizlerde bu davete icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaferleriyle tarihe damgasını vuran kahraman ordumuz Devletimizin bütünlüğüne karşı tehdit oluşturan terör örgütlerine karşı Afrin'de kahramanca mücadele etmektedir. Bu mücadelede Şehit düşen askerlerimize Allah tan rahmet ailelerine ve yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Yaralı yiğitlerimize de acil şifalar diliyorum. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun, zaferler nasip eylesin. İnşallah kıymetli dava arkadaşlarım Sağlık çalışanlarının en önemli mağduriyetlerinden birisi döner sermayedeki adaletsiz ve bugüne kadar olmuş yıpranma payıdır. Ben bunu söylemek istiyorum. Sayın Milletvekilim Orhan Deligöz de aramızda, Sağlık çalışanları ile yıpranma meclis gündemine geldi nasip olursa kısa sürede yasalaşıp meclise girecektir. Ama burada eksik olan genel hizmetlerde çalışan arkadaşlarımızı kapsamamasıdır. Biz sağlık sen olarak bir bütünüz farklı değerlendirme olamaz aynı gemideyiz ve genel hizmetler idaresinde çalışan arkadaşlarımıza da yıpranma payından pay vermelerini sendika olarak özellikle talep ediyoruz. Milletvekilimiz de bu konuyu Meclise taşıyarak arkadaşlarımız gereken haklarına kavuşmuş olurlar. Sağlık Sen ve Memur Seni bir Sendika olarak bir emek örgütü olarak düşünmemenizi istiyorum Türkiye'deki diğer örgütlerden ayıran özellik sendika olarak mantalite olarak düşünce olarak sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlarıyla diğer sendikalardan ayırt edici özelliğidir. Sağlık Sen Demek helal haklarla yasal haklar arasındaki makası daraltmak demektir" dedi.

        Oltu Efkan Ala Kültür Merkezinde düzenlenen yemeğe katılan Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ise yemekte yapmış olduğu kısa bir konuşmada sendikacılığa hiç yabancı olmadığını, Oltu'da Memur Sen'nin ve Erzurum da ilk kurucularından olduğunu söyledi. Deligöz, "Oltu genelde hep ilklerin ilçesi mesala Oltu Şura Hükümeti kurulmuş daha Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce Osmanlı İmparatorluğu yıkılma dönemi tökezleme dönemi Oltu Narman Olur Şenkaya toplanıyor ve şura Hükümeti kuruyor bu çok önemlidir. Bu neyin göstergesidir bölgede yaşayan insanlar esareti kabul etmeyen köleliği kabul etmeyen bir yapımız var ondan dolayı ne mutlu bizlere ki bu topraklarda doğmuşuz ve hep birlikte bu bölgeye hizmet etmekteyiz" dedi.

        Deligöz kürsüde konuşurken telefonla arayan Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş de yemekteki katılımcılara telefonla selamladı, çalışmalarından son derece memnun olduğunu dile getirdi.

        Yaklaşık bin civarında sendika çalışanın katıldığı yemeğin ardından Oltu Birlik Cami İmam Hatibi Ahmet Akçay'ın ilahi ve kasideleri ile programı son buldu.

        (DMA-AT-Y)

        10.02.2018 14:50:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa