Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de Sahil Güvenlik hizmete girdi

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ile Ticaret Odasının teklif ve takipleri sonucu TCSG-905 Arama Kurtarma Gemisi Burhaniye'de hizmete başladı. Kaymakam Hüseyin Öner, Sahil Güvenlik Komutanlığının ülkenin bütün sahillerinde, iç sular olan Marmara Denizi ile İstanbul ve Çanakkale Boğazlarında, liman ve körfezlerde, karasularında, egemenlik ve denetimimiz altında bulunan tüm deniz alanlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

        Sahil Güvenlik Botunun 7 personeli ile hizmete başladığını anlatan Kaymakam Öner, ulusal ve uluslar arası hukuku etkin kılmak suretiyle can ve mal emniyetini korumaya çalışan, denizlerimizin genel kolluk kuvveti olduğunu söyledi. Kaymakam Öner, Antalya Damen Tersanesi'nde üretilip 22 Aralık 2017 tarihinde suya indirilen KNRM 1905 model arama kurtarma botu, 19.3 metre boyunda 6.57 metre eninde olup, ters dönme, radar ve termal görüntüleme, şiddetli fırtınalara dayanıklılık gibi özelliklere sahiptir. Sahil ve karasularımızı koruma, güvenliğini sağlama, denizlerimizde can ve mal emniyetini sağlama, göçmen kaçakçılığı ile mücadele, deniz yolu ile yapılan her türlü kaçakçılığı önleme ve su ürünleri avcılığını denetlemek gibi çok önemli görevleri olan bir kurumun ilçemizde ve bölgemizde hizmetlerini çok daha etkin yapmasını sağlayacak, modern ve güçlü bir hizmet aracı olan TCSG - 905 nolu bot ilçemiz limanında bağlamış ve 7 personeli ile birlikte hizmet vermeye başlamıştır. TCSG - 905 nolu Sahil Güvenlik Bot personelimize başarılar diliyor ve gemimizin ilçemiz ve bölgemiz için hayırlı, güzel hizmetlere vesile olmasını diliyoruz" dedi.

        (FT-EME)

        09.02.2018 11:08:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa