Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Polis Demet Sezen Kütüphanesi törenle açıldı

        (Fotoğraflı)

        Tamer Yiğit

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesinde kurulumu tamamlanan 'Şehit Polis Demet Sezen Z Kütüphanesi' törenle açıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, zenginleştirilmiş kütüphanelerin kurulma amacı hakkında bilgiler verdi. Başyiğit, "ÇOGEP kapsamında öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırma, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini temin etmek için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 81 ilimizde zenginleştirilmiş kütüphaneler yaptırıyoruz. Şehit Polis Demet Sezen Z Kütüphanesinin öğrencilerimize, ilçemize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Dezavantajlı çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini sağlamak, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla 5 yıl süreyle uygulamaya koyulan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında çocuk ve gençlerin okuma alışkanlığını geliştirmek üzere 81 ilde zenginleştirilmiş kütüphaneler kurulduğunu aktaran İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, "Çocuk ve gençlerin okuma alışkanlıkları kazanmaları ve eğitimin desteklenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda, ilimiz Domaniç ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesine zenginleştirilmiş kütüphane kurulması Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görülmüştür.

        15 Temmuz şehidi Özel Harekat Polisi Demet Sezen'in isminin verildiği zenginleştirilmiş kütüphanenin 70 milyon 357 bin 50TL'ye ihalesinin yapıldı. İhale kapsamında kütüphane için; 2017 z kütüphane standartlarına uygun mobilya ve dekorasyon malzemeleri alınmış, tamirat ve tadilat işlemleri yapılmış, 7adet masa üstü bilgisayar, bir adet yazıcı ve lise seviyesi öğrencileri için 1000 adet kitap satın alınmıştır. Kütüphanemiz 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde şehit olan Polis Memuru Demet Sezen'in isminin verilmesi için gerekli olur Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından alınmış ve ismi verilmiştir. Bugün açılışını yaptığımız kütüphanenin kurulmasında emeği geçen kişilere, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, hayırla vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

        "İş birliğini hep birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz"

        Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Devletimizin ve milletimizin gündeminde, kontrolünde olan eğitim yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı uhdesine verilmiş bir görev değil. Merkezi yönetimin diğer birimlerinin de ilgi duyması, yerel yönetimlerimizin de mutlaka katkı sağlaması gereken, her ailenin programında var olan, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da konusu olması gereken önemli faaliyet alanlarından biri. Bugün burada böyle bir iş birliğini hep birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Milli eğitim camiamıza kazandırılan bu zenginleştirilmiş kütüphane aynı zamanda bir iş birliğinin ürünü. Değişik bakanlıkların bir araya gelerek, değişik kaynakları bu işe seferber ederek gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak için bir imkan sunma faaliyeti. Asıl görevi emniyet ve asayişi sağlamak olan Emniyet Genel Müdürlüğümüz bir taraftan da gençlerimizin eğitimine katkı sağlamak için de gayretler sarf ediyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak aynı zamanda güvenlik ve asayişi sağlamanın bir yolu. Onlar cahil kaldıkça güvenlik ve asayişte bizim problemlerimizin artacağını bildiğimiz için bizler gençlerimize eğitim açısından daha iyi bir imkanı sağlamakla da kendimizi görevli sayıyoruz. Burada gençlerimizin, öğrencilerimizin hizmetine sunulacak olan kütüphanemiz cazip hale getirilmiş, öğrencilerin daha fazla dikkatini çekecek, oturma imkanlarıyla, renkleriyle bir albenisi olan kütüphaneler olması özelliğiyle inşallah çocuklarımızı daha fazla kitaba yönlendirecek, dünyayı, çevresini, insanlığı anlamasına birer vesile olacak" dedi.

        Şehit Polis Memuru Demet Sezen'in hayat hikayesinin slayt gösterisinin ardından kütüphanenin açılışı Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi.

        15 Temmuz şehidi Özel Harekat Polisi Demet Sezen'in isminin verildiği zenginleştirilmiş kütüphanenin açılış törenine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, Domaniç Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Çukurca Belde Belediye Başkanı İlyas Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, daire amirleri, ilçe protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.(TY-EFE)

        08.02.2018 14:19:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kütahya İlçeleri
        Tüm Kütahya Haberleri
         Kütahya

        Kütahya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa