Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güroymak mezbahaneye kavuştu

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak Belediyesince yapımı tamamlanan mezbahane, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu'nun katılımıyla açıldı.

        Güroymak Belediyesinin Bağlar Mahallesi'nde inşa ettiği mezbahane törenle açıldı. Törene Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, Bitlis Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak, il genel meclisi üyeleri ile kurum müdürleri katıldı.

        Göreve geldiklerinde ilçede bir mezbahane probleminin olduğunu belirten Kaymakam Alibeyoğlu, "Kasaplarımız ilkel şartlarda bir depodan dönme mezbahane diyemeyeceğimiz bir ortamda gayet sağlıksız kesimler yapıyordu. İlçemizde hayvan kesiminin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Çünkü burası hayvancılık memleketi. Bu ihtiyacın zaruri ve kaçınılmaz olduğunu gördük. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına bir proje sunduk. Projemiz kabul oldu. 600 bin TL'lik bir proje, yüzde 10'unu belediye olarak biz karşıladık. Zemini ile beraber yaklaşık 700 bin TL'lik bir tesisin açılışını yapıyoruz. İnşallah ilçemize ve memleketimize hayırlı olur" dedi.

        Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu ise, Güroymak için çok özel bir anlamı olan bir yatırımın açılışı için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Tabiri caizse hafta geçmiyor ilçemizde belediyecilik hizmetleri adına bir tesisin açılışını yapıyoruz. Daha iki hafta önce ilçe meydanında Selahaddin Eyyubi Saat Kulesinin açılışını yaptık. Daha öncede yapmış olduğumuz ziyaretlerde de gençlerimize yönelik ve hanımlara yönelik bir dizi açılışları burada hep birlikte yaptık. Özellikle bu bölge hayvancılığın yoğun olduğu bir yer. Son teknolojik donanımıyla her türlü hijyenik koşulları ve standartları taşıyan böyle bir tesisin ilçeye kazandırılmasında emeği geçen hem kaymakamımız hem de belediye başkanımız olan değerli kardeşimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Gerçekten biraz önce ana yoldan girdiğimizde, belediyeciliğin nasıl halka hizmet olarak neler getirdiğini bizatihi üzerinden geçtiğim yolda da gördüm" diye konuştu.

        "Bu millete silah doğrultanlara aktarılan kaynaklar, şimdi bu millete hizmet olarak dönüyor"

        Yeni açılan yollarıyla yapılan kaldırım düzenlemeleriyle belediyeciliğe bir ivme getirdiklerini ifade eden Vali Ustaoğlu, "Her şeyin en güzeline ve en mükemmeline layık olan bu millete hizmet etmek, belediyecilikte bu tip yatırımlarla olur. Öyle havada kalan sözlerle olmuyor. Farklı ideolojik hareket ederek, devletin sunmuş olduğu kaynakları ve imkanları bu millete hizmet olarak değil de bu millete tabiri caizse silah doğrultanlara aktaranlara karşı işte gerçek hizmetin nasıl olduğunu buradan hep birlikte görüyoruz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Güroymak bizim tarihi geçmişi ile çok köklü bir ilçemiz. Bitlis'te ilim ve irfanın merkezi konumunda olan yerlerden biridir. Yüz yıllardır ilim ve medeniyete ev sahipliği yapmış böyle bir ilçemizin layık olduğu hizmeti alma noktasında bu yapılan hizmetlerin devamı inşallah gelecektir. Bu anlamda ben değerli kaymakam kardeşimizin yapmış olduğu bu güzel hizmetinden dolayı tekrar tebrik ediyorum. Daha güzel hizmetlerin altına imza atılacağına inanıyorum. Bu güzel tesisin ilimize ve ilçemize hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler kurdeleyi dualarla keserek tesisin açılışını yaptı. Vali Ustaoğlu ve beraberindekiler, tesisi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

        (GO-MSA-Y)

        08.02.2018 13:43:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa