Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçakale yolunda yol genişletme çalışmaları başladı

        - Büyükşehir yol genişletme çalışmalarına devam ediyor

        - Akçakale yolu Raylı sisteme uygun olarak genişletiliyor

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa-Akçakale yolunda başlatılan yol genişletme çalışmaları kapsamında kamulaştırılan 55 yapının yıkım çalışmaları başladı.

        Şanlıurfa-Akçakale yönündeki trafik akışını rahatlatmak amacıyla mevcut yolda revizyona giden Büyükşehir Belediyesi bölgede yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yol kenarlarında bulunan 55 yapıların istimlak çalışmalarına başlayarak yıkımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Genişleteceği yolu yapacağı raylı sisteme uygun olarak dizayn edecek. Çevre güvenliği alınarak başlatılan yıkım çalışmalarını yerinde inceleyerek teknik kadrodan bilgi alan Nihat Çiftçi, "Eyyübiye'nin gelişiminde öncülük edecek olan Şanlıurfa-Akçakale yolu ile raylı sistemin alt yapısına da başlamış olacağız" şeklinde konuştu

        Yolun genişletilmesi ile birlikte yol güzergahının raylı sisteme uygun olacağını belirten Çiftçi, " İki yıldır ana bulvarlar üzerinde hem Şanlıurfa trafiğini çözmek hem de ilçelerini geliştirebilmek için çalışıyor. Şanlıurfa'mız bir bütün olarak ilerliyor. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığımız Eyyübiye bölgesinde imar düzenlemesi yaparak yol genişletmeden dolayı 55 yapının kamulaştırması kararı aldı. Bu gün de kamulaştırılan 55 yapının yıkım çalışmasını başlattık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentin gelişmesi için büyük projeler hazırlıyor ve bu projelerimizi bir bir hayata geçiriyor. Hazırlanan projeler büyük projeler ve 13 milyon liralık bir maliyeti olan projedir. Proje kapsamında yolun ortasında Ulaşım Daire Başkanlığımız Raylı sistemi getirecek ve Eyyübiye ilçemiz gelişen bir ilçe olacak. Merkez Haliliye ve Karaköprü ilçelerimize de aynı projeler yapılıyor. Tüm birimlerimiz memleket sevdasıyla hizmet veriyor. 2 yıldır yapmış olduğumuz çalışma ve sonuçlar ancak bugün itibari ile kendisini gösteriyor. Hiç kimsenin cesaret edemeyeceği konuları Büyükşehir gündemine almış çözme noktasında bir bir gerçekleştiriyoruz. Yıllardır beklenilen konular Büyükşehir Belediyesinin adımları ile çözülüyor. Yapıların kamulaştırmaları ardından yıkım işlemleri bitince mevut yolda genişletmeye giderek trafiği rahatlatacağız Eyyübiye ilçemiz kalkınan güzelleşen ve sorunları çözen bir ilçe haline gelecek. Şanlıurfa'mıza ve Eyyübiye ilçemize hayırlı olsun" dedi

        Yol genişletme çalışmasından memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise, "Yol genişlemesi çok güzel oldu. Akçakale yolu üzeri her gün kalabalıktı ve yapılacak olan yol ile birlikte artık burada trafik akışı daha rahat sağlanacaktır. Yolun yapılmasında emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (AK-SD-Y)

        08.02.2018 12:28:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa