Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tişörtlü imla kuralları projesi ilgi gördü

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Balya ilçesinde, akademik başarının geliştirilmesine yönelik etkinliklere bir yenisini daha ekledi.

        "Güzel İmla" isimli proje kapsamında, ilkokul seviyesinde en sık kullanılan noktalama işaretlerinin ve açıklamalarının yer aldığı tişörtler yaptırılarak öğrencilere giydirildi. Hafta boyunca tişörtleri üstünden çıkarmayan öğrenciler, arkadaşları tarafından ilgiyle izlendi.

        Proje ile ilgili açıklama yapan sınıf öğretmeni Ebru İşçimen, "Halk arasında en çok yapılan yanlışların noktalama işaretlerinin kullanımıyla ilgili olduğunu görüyoruz. Bu sorunun çözümünü en baştan kalıcı bir şekilde çözmek, doğrusunu pekiştirmek amacıyla böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Öğrencilerimizin ilgisinden memnunuz" dedi. Projenin işleyişi ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Şahin Uçar, noktalama işaretlerinin doğru kullanımının önemini vurgularken, "Bir virgülün kullanıldığı yerin değişmesinin, cümlenin anlamını baştan aşağı değiştirdiğini biliyoruz. Ancak, en çok yanlışın da noktalama işaretlerinin kullanılmasında yapıldığını görüyoruz. Bu proje ile öğrencilerin dikkatini noktalama işaretlerinin kullanımı konusuna çekmeyi, bu konu ile ilgili bir merak uyandırmayı amaçladık. Sene sonuna kadar farklı sınıf düzeylerinden öğrenciler bu tişörtleri giyecekler. Böylelikle öğrencilerimizde noktalama işaretleri konusunda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Projeyi önümüzdeki yıllarda da devam ettirerek bilginin kalıcılığını sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

        Proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çelik'i ziyaret eden öğrenciler projenin işleyişi hakkında bilgiler verdiler ve proje ile ilgili sorularını cevapladılar. Öğrencileri makamında kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çelik," Öğretmenlerimizin içindeki potansiyeli ortaya çıkarma fırsatı veren Valimiz Ersin Yazıcı'ya daha sonra da projenin başladığı günden beri güzel projelere imza atan Şamile Altıntaş İlkokulu ailesine teşekkür ederim. Öğrencilere Türkçe konusundaki duyarlılıkları ve ziyaretleri için de teşekkür ediyorum. Şamile Altıntaş İlkokulunun projelerini ilgiyle takip ediyorum. Ortaya çıkardıkları güzel projeler nedeniyle Okul Müdürü Şahin Uçar nezdinde tüm okul çalışanlarını tebrik ediyorum" dedi. Müdür Çelik, öğrencilere hediyeler verdi.

        (FT)

        08.02.2018 11:33:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa