Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Sağlık Müdürlüğü Verem Eğitim ve Propaganda Haftası Ödül Töreni Gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Bulaşıcı Hastalıklar Tüberküloz ve Aşı Programları Birimi tarafından yürütülen verem eğitimi ve propaganda haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Verem Savaş Derneği ile okullarda ortaklaşa düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geriatri toplantı salonunda gerçekleştirilen törene, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Kılıç, Başkan Yardımcıları Dr. Burhan Akin, Hacı Bedir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezai Çamdalı, Verem Savaş Derneği Başkanı İsmet Ekinci, sağlık idarecileri, dereceye giren öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

        Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan İl Sağlık Müdürü Benli, "Verem insanlık tarihi kadar eski bir hastalık olmasına rağmen halen tüm dünyada ve ülkemizde bir halk sağlığı sorunu olarak önemini korumaktadır. Bu nedenle ülkemizde verem hastalığı ile ilgili olarak toplumun bilgilendirilmesi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla her yıl Ocak ayının ilk Pazar günü ile başlayan hafta Verem Eğitim ve Propaganda haftası olarak belirlenmiştir" dedi.

        Benli, "Bu kapsamda ilimizde de Verem Eğitim ve Propaganda Haftasında çeşitli faaliyetler düzenledik. İlk olarak Verem Savaş Biriminde Sağlık yöneticileri ve personeli ile haftanın açılışını gerçekleştirdik. Hafta boyunca etkinliklerimiz tv programları, hastane ziyaretleri, tanıtım stantları, okul eğitimleri ve okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalar ile devam etti.

        Etkinlikler kapsamında Verem Haftası münasebetiyle paydaşlarımızla okullarda ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim etmek için bugün burada bir araya geldik.

        Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize, onları yetiştirmede emeği gecen öğretmenler ve velilerine, Verem Haftası münasebetiyle maddi manevi desteğini esirgemeyen Verem Savaş Derneğine ayrı ayrı teşekkür ederim" diye konuştu.

        "İlimizde verem hastalığını kontrol etmek için tüm sağlık çalışanları özveri ile çalışmakta ve emeğini esirgememektedir" ifadesinde bulunan Benli, "Düzenlemiş olduğumuz yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizin artık okullarında verem tanıtımı için birer elçi görevi üstleneceklerine inanıyorum. Bundan sonra siz öğrenciler bizim okullarda gönüllü temsilcilerimizsiniz. Bu hastalıkla hep birlikte mücadele edeceğiz". diye konuştu.

        Müncübe Cıngıllıoğlu Ortaokulu öğrencilerinin tiyatro gösterisinden sonra Verem Haftası münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarda ortaklaşa düzenlenen şiir kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül törenine geçildi.

        İlkokul resim dalında birinci olan İncesu Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencilerinden Bengisu Reyyan, Ortaokul şiir dalında birinci olan Yeşilhisar Hızır İlyas Ortaokulu öğrencilerinden Ozan Onur, Lise kompozisyon dalında birinci olan Pınarbaşı Mesleki Teknik Anadolu lisesi öğrencilerinden Gürkan Aktürk ve dereceye giren diğer öğrencilere ödülleri takdim edildi.

        (AÖ-Y)

        08.02.2018 10:48:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa