Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'ye yeni yüzme havuzu

        (Fotoğraflı)

        Oğuzhan Eke

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe'de Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşa edecek.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporun yaygınlaşması için kentin pek çok farklı bölgesine tesisler inşa ediyor. Bu amaçla Kartepe'ye de bir yüzme havuzu kazandırılması için çalışma başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi, yüzme havuzunun yapımı için ihale düzenleyecek. 16 Şubat Cuma günü yapılacak olan ihale saat 11.00'de ihale salonunda gerçekleştirilecek. Proje 330 günde tamamlanarak hizmete girecek.

        Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi'nde yapılacak olan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu toplam 3 bin 370 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Yapı bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa edilecek. Zemin katta giriş fuayesi, 12,50 çarpı 25 metre ebadında yarı olimpik yüzme havuzu, 3 çarpı 10 metre çocuk havuzu yer alacak. Bu katta ayrıca kafeterya, idari birimler, 2 antrenör odası, 2 soyunma odası ve tuvaletler bulunacak.

        Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan spor salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler, büfe ile 94 kişilik seyirci tribünü yer alacak. Bodrum kat su deposu, kazan dairesi, havuz tesisat odası, klima santrali gibi bölümler oluşacak.

        Kartepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile Kocaeli'ndeki yarı olimpik yüzme havuzu sayısı dörde çıkacak. Körfez Yarı Olimpik Yüzme Havuzu 2015 yılından bu yana hizmet veriyor. Çayırova Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Karamürsel Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşası devam ederken Katrepe yüzme havuzu da ihale aşamasına getirildi.

        Ayrıca Gebze şehir merkezinde yapılan Olimpik Yüzme Havuzu da yüzme sporu organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor.

        (OE-AY)

        08.02.2018 10:31:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa