Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Budak'ın ismi kütüphaneye verildi

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Mutki Anadolu İmam Hatip Lisesine şehit isminin verildiği bir kütüphane kuruldu.

        Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar ve diğer katılımcılar tarafından açılışı yapılan zenginleştirilmiş kütüphaneye Şehit Bekçi İsa Budak ismi verildi. Açılış töreninde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, Bitlis'in medeniyet, kültür ve tarihi derinlikleri çok eskilere dayanan, yüzyıllardır ilim ve irfanın merkezi olmuş bir şehir olduğunu belirtti. "1500'lü yıllardaki bu şehrin medeniyetinin çok daha gerisindeyiz diye düşünüyorum" diyen Vali Ustaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "O dönemin ilim ve irfan merkezi olan bu şehre her geçen gün Bitlis'in tarihine ve geçmişine duyduğum hayranlık ve saygı inanın benim dünyamda çok ayrı bir yeri oldu. Böyle kimlikli bir şehir her yere nasip olmaz. Bu şehrin kadrini, kıymetini çok iyi bilmemiz lazım. Bu şehre yapılacak en büyük yatırım, bu şehrin tarihini ayağa kaldırmak, bu şehrin geriye dönük ihtişamını, kültür ve medeniyetini tekrar ortaya çıkarıp yeni kuşaklara aktararak anlatmak ve yaşatmaktır. Bu projenin tarihi ve güzel ilçemizde hayata geçirilmesi memnuniyet verici. Burada emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

        Konuşmaların ardından Vali İsmail Ustaoğlu, katkılarından dolayı Bitlis İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar'a plaket verdi.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerine arttırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyalogu arttırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullarda Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde 'Zenginleştirilmiş Kütüphane' projesinin uygulamaya konulduğu bildirildi.

        (VO-MSA-Y)

        07.02.2018 18:13:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa