Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Devlet Övünç Madalya ve Beratı töreni düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - Iğdır'da Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Töreni, Kültür Merkezinde düzenlendi.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların okunması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajlarının okunması, Vali Enver Ünlü'nün konuşmalarını yapması ve özgeçmişlerin okunması ile devam ederek, Devlet Övünç Madalyası ve Berat Takdimi ile son buldu.

        Programda Vali Enver Ünlü tarafından İl Emniyet Müdürü ve 15 Temmuz Gazisi Melih Ekici'ye, polis memuru ve 15 Temmuz Gazisi Ahmet Karaman'a ve Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama sonucunda şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Çağun'un babası Mehmet Çağun'a Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi.

        Şehit olma arzusuyla yanıp tutuşan vatan evlatları sayesinde milletimizin her zaman düşmanlarını püskürttüğünü ifade eden Vali Ünlü, ''Türkiye, terör belasıyla yıllardan beri amansız mücadele veriyor. Bu bela kimi zaman vesayetçiler yoluyla karşımıza çıkıyor, kimi zaman terör olarak önümüze geliyor, kimi zaman yargı darbeleriyle kendini gösteriyor. Küresel aktörlerin de perde arkasında Türkiye'ye yönelik saldırıları bizi tehlikelere karşı daha da açık hale getirdi ancak bu aziz millet en zor zamanlarda dahi bayrağına, vatanına, ezanına ve devletine sahip çıkmıştır. Kahraman ecdadımızın, mübarek şehitlerimizin ve yiğit gazilerimizin fedakârlıkları olmasaydı, değil bin yıl, bir yıl bile bu topraklarda tutunamazdık. Minarelerimizden beş vakit yükselen ezan seslerini duyamazdık. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağı göremezdik. Bu topraklarda bin yıldır bulunan Türk devlet geleneğinin davası, insanlık davasıdır. Davamız, barış ve kardeşlik davasıdır. Yakın geçmişte terörle mücadelede, 15 Temmuz ve sınır ötesi operasyonlarda şehit düşen, gazi olan kardeşlerimiz bu davanın önemli neferleridir. Bu madalyalar, şehitlerimizin iman dolu göğüslerine takılan şehadet mertebesinin yanında sadece küçük bir anlam ifade ediyor. Kahraman gazilerimizin milletin gönlündeki değerlerinin yanında bugün verilecek beratlar çok sembolik kalıyor. Bugün takdim edilecek devlet övünç madalyaları, milletimizin sizlere olan derin minnettarlığının, nesiller boyu sürecek büyük saygısının nişanıdır. Türk milleti, Türk devleti sizleri şerefle, şanla yad edecektir." diye konuştu.

        (ET-AA-Y)

        07.02.2018 15:33:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa