Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Polis Selvet Şimşek'in adı kütüphanede yaşayacak

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Gerger ilçesi Güzelsu Köyü Ortaokulunda açılan Z Kütüphaneye 2016 yılının Ağustos ayında Adıyaman'da şehit olan Özel Harekat Polisi Selvet Şimşek'in adı verildi.

        Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde Gerger ilçesine bağlı Güzelsu Köyü Ortaokulu bünyesinde yaptırılan zenginleştirilmiş kütüphane düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

        Kütüphaneye Şehit Özel Harekat Polisi Selvet Şimşek'in adı verildi. Şehit Özel Harekat Polisi Selvet Şimşek, 18 Ağustos 2016 tarihinde Adıyaman il merkezi Pirin yolu üzerinde devriye görevini ifa ederken zırhlı aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaralanmış ve tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu.

        Güzelsu Köyüne gelen Vali Nurullah Naci Kalkancı'yı Gerger Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Güzelsu Köyü halkı ve öğrenciler karşıladı. Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Kalkancı, kendisini karşılayan vatandaşlarla da tek tek tokalaştı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, "Bugün adı gibi güzel olan Güzelsu Köyümüzün Ortaokulunda öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen ÇOGEP kapsamında Şehit Polis Memuru kardeşimiz Selvet Şimşek'in adını verdik. Şehit polisimizin babası Ramazan Şimşek'in hepinize çok selamları var. Ramazan Şimşek amcamız kendi oğlu adına böyle güzel bir eser yapılmış olmasından duyduğu büyük mutluluğu benimle paylaştı. Z kütüphanenin temel amacı çocukların ve gençlerin okuma alışkanlığını geliştirmek ve gençlerin vatanına ve milletine faydalı birer birey olmalarını sağlamaktır" dedi.

        Ebediyete intikal eden Şehit Polis Memuru Selvet Şimşek ve tüm vatan şehitlerini saygı ve minnetle anarak konuşmasına başlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı ise, "Şehit polis memurumuzun isminin verildiği kütüphanemizin açılışına katılmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. İnananların beyinlerinin, hafızalarının, dimağlarının, mantığının ve muhakemelerinin gelişmesi için mutlaka kitap okuması gerekiyor. Maalesef Türkiye'mizde kitap okuma alışkanlığı gittikçe zayıflıyor. Bu nedenle zenginleştirilmiş kütüphane projesini çok önemli buluyorum. Çünkü kitap okuyarak hafızamız ve kelime dağarcığımız gelişerek, hitap ve konuşmamız güzelleşir, ikna kabiliyetimiz artar. Bütün bunlar okunarak sağlanır. Cep telefonuna, bilgisayar ve akıllı tahtaya bakarak bu kazanımı elde edemezsiniz. Sevgili gençlerimizden ricam mutlaka kitap okumalarıdır. Biz 'İkra' diye başlayan yani Yüce Allah'ın ilk tebliğini Peygamber Efendimize 'oku' diye verdiği bir dinin mensuplarıyız. Demek ki Cenabı Allah'ın da bizden istediği okumamızdır. Okuyarak hayatı algılamamız ve okuyarak hayatı sürdürebilmemiz gerekmektedir. Okumaya çok önem verip bundan asla vazgeçmememiz gerekiyor. Okumanın sizlere ne kazandırdığını ileriki yıllarda hayata atıldığınızda daha net göreceksiniz. Tüm öğrencilerimizden isteğim bu kütüphanedeki her kitaba dokunmaları ve mutlaka okumalarıdır. Böyle güzel bir eseri Güzelsu köyümüze kazandırdıkları için Emniyet Genel Müdürlüğümüze, İl Emniyet Müdürümüzün şahsında tüm emniyet teşkilatına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, aziz şehidimiz Selvet Şimşek kardeşimiz ve bütün vatan şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum" dedi.

        Günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve protokol üyeleri tarafından kütüphanenin açılışı yapıldı.

        Açılış sonrası Güzelsu Köyü İlkokulunu ziyaret ederek sınıfları gezen Vali Nurullah Naci Kalkancı, öğrencilerle sohbet ederek derslerinde başarılar diledi.

        Kütüphanenin açılışına Vali Nurullah Naci Kalkancı'nın yanı sıra, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve eşi Kezban Alper, Gerger Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Güzelsu köyü halkı ile öğrenciler katıldı.

        (AHM-AA-Y)

        07.02.2018 09:24:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa