Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit Avrupa Konseyi'nden "12 Yıldız Şehri" ünvanı aldı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Elmas

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Edremit ilçesi Güney Marmara Bölgesinde, Avrupa Konseyinin en prestijli ünvanlarından birisi olan "12 Yıldız Şehir" ünvanını almaya hak kazandı. Ünvanı belirten sertifikayı Başkan Saka Paris'te aldı.

        Edremit Belediyesi 9-12 Ekim 2017 tarihleri arasında, 7'den 70'e herkese yönelik 15 farklı etkinlikle gerçekleştirdiğimiz Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kutlamalarının ardından, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kavramını oluşturan ve teşvik eden Avrupa Kongresi'ne bu haftaya özel yapılan etkinliklerle hazırladığı ve sunduğu dosya ile karar aşamasını başarıyla geçerek Edremit Belediyesi "12 Yıldız Şehri" olmaya hak kazandı. Böylelikle Avrupa'nın yıldız kentleri arasına giren Edremit, Güney Marmara Bölgesi'nde de bu unvana sahip ilk belediye oldu.

        Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Avrupa Konseyi'nin en prestijli unvanlarından biri olan "12 Yıldız Şehri" unvanını belirten sertifikasını Avrupa Kongresi Başkan Yardımcısı ve Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Konuşmacısı Gaye Doğanoğlu ile Avrupa Kongresi Dış İlişkiler ve İşbirliği Birim Başkan Yardımcısı Dmitri Marchenkov'un elinden aldı.

        Paris'teki Avrupa Konseyi Ofisi'nde düzenlenen törende konuşma yapan Başkan Saka "12 yıldız Şehri unvanını tüm Edremit'te yaşayan vatandaşlar adına alıyorum. Bu prestijli ödül ile Avrupa'da daha da tanınan bir şehir olacağımız gibi aynı zamanda bu unvan Avrupa Birliği kapsamında yapacağımız projelerimiz için önümüze yeni kapılar da açacaktır. Edremit'imize ve Edremitli hemşehrilerimize hayırlı olsun." dedi.

        (EME)

        06.02.2018 15:01:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa