Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Karaosmanoğlu'dan iş adamlarına ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Cihan Atik

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Atılımcı İş Adamları Derneği Başkanı Yasin Akyol ve yönetimini ziyaret etti.

        Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Atılımcı İşadamları Derneği Başkanı Yasin Akyol ve yönetim kurulu üyelerine iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm'ün de eşlik ettiği ziyarette, sanayi çevre ilişkisinin en güzel olduğu kentin Kocaeli olduğu da vurgulandı. Ziyarette konuşan Karaosmanoğlu, atılımcı ruhla yeni işlere imza atmanın, mevcut işleri de genişleterek ülke ekonomisine verilecek büyük bir değer olduğunun altını çizerek, "Bizler de bir sanayi kenti olan Kocaeli'mizin bu özelliğini göz ardı etmeksizin tüm yatırımlarımızı bu çerçeveye göre yapıyoruz. Doğal güzelliklerimizi korurken kent yaşamına da çok olumlu dokunuşlar ve değişimler yapıyoruz" dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin gelişmekte ve kalkınmakta olduğunu da sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, "Sizlerin ve bizlerin omuzlarındaki yükün ne denli büyük olduğunun farkındayız. Günümüz Türkiye'sinde artık İş dünyamız, sendikalarımız ve tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımız artık kendi alanlarıyla yakın ilgilenmekte olmasının yanı sıra kentin gelişimine katkı sunmasını da çok olumlu buluyorum. Kendi üyelerinizin dünya ile yarışın niteliklerde olması ve her an kendini yetiştirmesi de ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir" diye konuştu.

        Planlı şehirleşmenin en güzel örneklerinden birisinin Kocaeli olduğunu da ifade eden Karaosmanoğlu, "Zaten bu yüzden gerek Sayın Cumhurbaşkanımız ve gerekse de hükümetimiz tarafından model ve modern bir kent olarak seçildik. Dile kolay, 7,5 milyon ağaç diktik. Gebze'de çevrenin ihtiyacı olan temiz su imkanını karşılamak için, örnek bir bütçeleme modeliyle sanayicilerimizle birlikte Denizli Göleti'ni inşa ettik. Tramvayımızı hayata geçirdik, şimdi de Darıca, Gebze ve OSB'ler bölgesine Metro projemizin ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

        Türkiye'nin en büyük Atıksu arıtma tesislerinden birisini inşa ederek, İzmit Körfezi'ne dökülen atık suların yüzde 99'unu arıtır hale getirdiklerini dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Karamürsel Altınkemer Plajı'mıza ve Kandıra'da üç plajımıza daha temiz denizin simgesi olan Mavi Bayrak aldık. Bu bayrak, şu açıdan çok önemli. Ülkemizin sanayi başkenti olarak bilinen Kocaelimiz'de çevreye yaptığımız yatırımların sonucunu aldığımızın ve İzmit Körfezi'nin uyguladığımız tedaviye cevap verdiğinin ispatıdır. Kocaeli ölçüsündeki bir sanayi kentinde mavi bayraklı 4 plaj olması çok önemlidir. Allah'ın izniyle Körfezimizde mavi bayrakların sayısını daha da artıracağız" diyerek sözlerini tamamladı.

        Görüşme, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

        (MK-GY-Y)

        06.02.2018 13:23:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa