Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Emniyet Müdürü Kaya SGC'yi ziyaret etti

        - Kaya: "Mahalleler artık bekçilere emanet"

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Emniyet Müdürü Fatih Kaya, mahallelerde güvenliğin sağlanması amacıyla 150 gece bekçisinin göreve başlayacağını söyledi.

        Basın kuruluşlarını ziyaret eden İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya Sakarya Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret etti. Hoş sohbet eşliğinde geçen ziyarette Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Emniyet Müdürlüğü yeni hizmet binası ile Karapürçek ve Akyazı İlçe Emniyet müdürlükleri binalarının projelerinin bakanlık tarafından onaylandığını belirterek, "Emniyet Müdürlüğümüzün yeni binası Maltepe Mahallesi'nde 33 dönüm arazisi bulunan Bayındırlık İl Müdürlüğü'nün yıkılan eski binasının yerine yapılacak. Yeni binaya taşındıktan sonra, İl Emniyet Müdürlüğümüzün mevcut binasının nasıl değerlendirileceğine henüz karar vermedik" dedi.

        "İkişer kişilik ekiplerle"

        Gece bekçiliği için Sakarya'da bin kişinin müracaatta bulunduğu ve müracaatlar arasından 150 kişinin alındığını kaydeden İl Emniyet Müdürü Kaya, "Şuan gece bekçisi olarak alınan 150 kişinin güvenlik soruşturmaları devam ediyor. Güvenlik soruşturmaları tamamlandıktan sonra 150 gece bekçisi mahallelerde ikişer kişilik ekip olarak görev yapmaya başlayacaklar. Güvenlik soruşturmalarında sorun çıkanın yerine yedeklerden alım yapılacak" ifadelerini kullandı.

        "Merkez dahil 4 ilçe"

        Gece bekçilerinin ilk etapta Adapazarı Merkez İlçe olmak üzere Erenler, Arifiye ve Serdivan'da göreve başlayacaklarını belirten Kaya, "Adapazarı'nda 80 gece bekçisi görev alırken, geri kalan 70 gece bekçisi ise kalan 3 ilçeye dağılım yapılacak. Bu bekçilerimiz devletin kadrolu güvenlik kolları olarak görev yaparken, güvenlik güçlerine destek verecekler" şeklinde konuştu. Kaya, 80'li yıllarda olduğu gibi mahallelerin güvenliğinin gece bekçileri tarafından sağlanacağını da ileri sürerek, " Gece bekçilerine polislerimizde gerektiği yerde destek verecek. Her Mahalleye 2 kişilik ekip verilecek. Bunlar mahallede yaya olarak gezecek. Gün batımından doğumuna kadar görev yapacak olan gece bekçilerimiz, göreve başlamadan özel harekat polisleri tarafından önce teorik ve uygulamalı eğitimden geçecek. Bekçiler, ilk etapta polis eşliğinde göreve çıkacak" dedi.

        "Hırsızlar polislere zimmetlendi"

        Kaya, hırsızlıkla mücadelede kararlı olduklarını belirterek, yeni uygulamaya koydukları zimmetleme hakkında da bilgi verdi. Kaya, "Geçmişte çok sayıda hırsızlık olayına karışmış, haklarında kesilmiş cezası olan ve halen pek çok suçtan aranması olan firar durumdaki 924 şahısı gruplara ayırarak, bu şahısları polis ekiplerine zimmetledik. Bu uygulama ile harekete geçen Asayiş Şube ekiplerimiz bir ayda tam 300 kişiyi yakaladı" şeklinde konuştu.

        Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ağırladığı İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya'ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

        (RŞ-İÇ)

        06.02.2018 09:54:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa