Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Seydişehir'de çorap fabrikasının ilk adımı atıldı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede açılması planlanan çorap fabrikası için yer tahsisinin yapıldığını kaydetti.

        Başkan Tutal, iş adamı Mustafa Erdal ve Konya Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı H. Hüseyin Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Organize Sanayi Bölgesinde bir dizi incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda kurulacak olan çorap fabrikasının yer tahsisinin yapıldığı kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da yaptığımız görüşmeler sonucunda iş adamımız Mustafa Erdal Bey Seydişehir'e geldi. Organize Sanayi Bölgemizde yaptığımız incelemeler sonucunda kendisine fabrikasını kurması için yer tahsisimizi gerçekleştirdik. Fabrika kurulumu gerçekleşene kadar geçici olarak hafif sanayi bölgesinde kiralanacak bir fabrikada, ilk etapta 100 kişilik kapasite ile faaliyetine başlayacak. Daha sonra organize sanayi bölgesinde ivedilikle yapılacak olan kendi fabrikalarına taşınarak kapasite artırımı ile Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerine devam edecek" ifadelerini kullandı.

        Seydişehir'e kurulacak olan çorap fabrikasının ünlü markalarla çalışarak iç ve dış piyasaya ihracat yaptığını belirten Başkan Tutal, "Fabrikamız faaliyet geçtiği zaman ilk etapta 100 kişiye, tam kapasiteye ulaştığı zaman ise 400 kişiye ekmek kapısı olacak. Seydişehir'in kalkınması ve istihdam noktasında büyük katkı sağlayacak olan fabrikamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca çorap fabrikamızın ilçemize açılması noktasında Bozkırlı iş adamımız Mustafa Erdal, Keramettin Nurlu ve Konya Konsiad Başkanımız H.Hüseyin Aydın ve üyelerine, Aslan Mustafa 'ya teşekkür ediyorum" dedi.

        Fabrika sahibi işadamı Mustafa Erdal ise, "Kuracağımız fabrikamızın işsizliğin giderilmesi ve istihdam noktasında bir nebzede olsa katkı sağlayacağına inanıyorum. Seydişehirlilere hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

        (ÇY-AH-Y)

        05.02.2018 11:16:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa