Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu;

        - "Park sorununu ceza yazarak çözmeyeceğiz"

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Niğde'deki park sorununu ceza yazarak değil vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunarak çözeceklerini söyledi.

        Niğde'nin ana caddesi üzerinde başlatılan park yasağını vatandaşlara anlatarak çözüm bulunacak. Caddede vatandaşlar araçlarını 15'er dakika park yaparak işlerini halledibilecek.

        Ana cadde üzerinde bir trafik uygulaması başladığını ve bu uygulamanın trafiği rahatlatacağını belirten Cebeloğlu, "Buraya atandığım zaman biz sorunları vatandaşlarımızla tespit etme yönünde Niğde'mizin ne tür sorunları var. Bunları belli başlıklar altında tespit edip bunlarla ilgili çözüm yolları üretmeye başladık. Bu sorunlardan birisi de ana cadde, halkın Bor Caddesi olarak tabir ettiği cadde üzerinde, ki şehrin ana trafiğini taşıyan bir cadde, buradaki trafik yoğunluğu ve park sorunları bize iletildi. Geçen hafta il trafik komisyonumuzun aldığı bir kararla imam hatip lisesi kavşağından hükümet meydanı kavşağına kadar olan alanda kısa süreli 15'er dakikalık dediğimiz süreli park uygulaması kararı aldık ve bunu uygulamaya başladık. Belediyemiz de bu doğrultuda gerekli işaretlemeleri yaptı. Bu arada başta trafik şube müdürümüz olmak üzere trafik denetleme personelimiz bu cadde üzerinde bulunan esnaflarımızla birebir görüşmek suretiyle bu uygulamanın amacını anlatmaya çalıştılar. Tabi ceza yazarak işi çözmek her zaman benimsediğimiz bir yol değil. Daha ziyade anlatarak, konuşarak, vatandaşı uygulamaya ikna ederek çözmeye çalışıyoruz" dedi.

        Trafik akışı rahat sağlanıyor

        Uygulamayla birlikte daha rahat bir trafik akışı sağlanmaya başlandığına dikkat çeken Cebeloğlu: "Sağ olsun o bölgedeki esnaflarımız da gerekli uyarıları ve bizim bu yöndeki söylemlerimizi dikkate aldılar. İki üç ay öncesine nazaran daha rahat bir trafik akışı sağlanmaya başlandı. Mümkün olduğu kadar o bölgedeki esnafımız araçlarını park etmemeye başladı. Başka yerlere park etmek suretiyle daha açık, daha akıcı bir şehir trafiği oluştu. Sanırım hem esnafımızı hem Niğdeli vatandaşımızı memnun eden bir uygulama olmuştur diye düşünüyoruz. Buna devam edeceğiz. Tabi dediğim gibi bunu yaparken esnafımızı ve vatandaşımızı üzmeden anlatarak ve ısrarla konuşarak buradaki trafik akışının sürekli ve kalıcı olmasını sağlayacağız inşallah" diye konuştu.

        Niğde'de araç sayısı fazla

        Niğde sadece Bor Caddesi'nden ibaret olmadığını belirten Cebeloğlu: " Diğer ana ve ara bağlantı yollarında da araç sayımız fazla. Niğde'de kişi başına düşen araç sayısı oldukça fazla. Tek bir ana caddemiz var. İhtiyaç duyulduğu zaman eğer trafik sıkışıklığı diğer caddelerde de devam edecek olursa benzer uygulamaları orada da yaparız. Bunu yaparken de yine paydaş kurumlarla; bu konuda yetkili kurumlarla işbirliği halinde vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza danışarak çözmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

        (YE-SK)

        03.02.2018 12:45:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa