Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediyeden trafik kazası kurtarma tatbikatı

        - Japonya Büyükelçiliği'nden yerel projelere hibe destek programı kapsamında alınan arama kurtarma aracı tatbikatla test edildi

        (Fotoğraflı)

        Bekir Öztürk

        GİRESUN (İHA) - Görele Belediyesi tarafından, trafik kazası kurtarma eğitim ve tatbikatı gerçekleştirildi.

        Japonya Büyükelçiliği'nden yerel projelere hibe destek programı kapsamında alınan arama kurtarma aracının tanıtımı trafik kazası kurtarma eğitim ve tatbikatıyla gerçekleştirildi. Cumhuriyet meydanında gerçekleştirilen tatbikatından sonra konuşan Proje Koordinatörü Fadıl Öztürk, "Japonya Büyükelçiliği'nden yerel projelere hibe destek programı kapsamında Görele Belediyesi için hazırlamış olduğumuz Görele'de arama kurtarma aracı temini projesi kapsamında alınan aracın uygulamasını gerçekleştirdik. Karadeniz sahil yolunda oldukça sık meydana gelen kazalara müdahale etmekte zorlanıyorduk. Karşılaştığımız bu sorunun çözümü için böyle bir proje hazırladık. Japonya hükümetine sağlamış olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Meydana gelecek olan kazalara yakın mesafeden müdahale imkanı sağladılar bu anlamda Görele Belediyesine büyük bir katkı sağlamış oldu" dedi.

        Yıllardır bölgede meydana gelen trafik kazalarında ve doğal afetlerde yeterli olamadıklarını ifade eden Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ise "Maalesef insan gücüne dayalı olan çalışmalar teknik donanım açısından zayıftık ve bu nedenden dolayı birçok olaylarda yetersiz kalıyorduk. Bu bir tek Görele ilçesi için değil çevre ilçemiz içinde geçerliydi. Fakat bu yıl Japonya Büyük Elçiliği'nin açmış olduğu yerel yönetimlere hibe destek fonundan yapmış olduğumuz müracaat kabul edildi. Gerçekten Türkiye'de eşine az rastlanan bir araca sahip olduk. İlçemizde ve çevre ilçelerde meydana gelecek olan kazalarda tam donanımlı ekibimizle birlikte yerinde bir uygulama yapabileceğiz. Ben bu aracı bize kazandırılmasında çok çok emeği olan Japonya halkına ve Japonya Büyük Elçiliğine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Tatbikat programı, araç içinde sıkışmış temsili kazazedelerin başarıyla kurtarıldığı ilginç görüntülerle tamamlandı.

        (BÖ-ÖS-Y)

        03.02.2018 10:50:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa