Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğdeli esnaflar, AVM'nin yerinden şikayetçi

        - Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan:

        - "AVM'nin yapılacağı yer ile ilgili tekrar değerlendirme yapacağız"

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğdeli esnaflar Köy Garajının kaldırılması ve Meyve Sebze Halinin bulunduğu alana alış veriş merkezi yapılmasını istemiyor.

        Alış veriş merkezi için öngörülen alanın dar olduğunu ve merkezin küçük esnafı olumsuz etkileyeceğini ifade eden Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin, esnaflar ile birlikte Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan ile görüştü. AVM'nin Bor-Niğde yolu, Gümüşler Beldesi Kavşağı veya Sazlıca Beldesi Kavşağı yakınlarına yapılmasını daha uygun bulduklarını kaydeden Aykin, 'Sebze halinin şehir dışına gidip, halinde köy garajı yapılması planlanıyordu. Oraya AVM geleceğini duyunca esnaflar olarak rahatsız olduk. Çözüm istiyoruz. Köy garajı halİn oraya gelsin AVM'de şehir merkezi dışına yapılsın. Eski Belediye başkanı ile de görüştük bizi ciddiye almadılar. Biz AVM açılmasın demiyoruz, açılsın ama daha rahat ve geniş yerlere yapılsın. Çünkü küçük esnaflar can çekişiyor. Çok esnafımız dükkan kirasını ödeyemiyor. Bağ-kurunu yatıramıyor. Zaten yeni yeni kendine gelmeye çalışırken, köy garajı yerinden oynarsa, AVM gelirse esnafın dayanacak gücü kalmaz. Bizim hükümetimize devletimizi saygımız sonsuz. Her zaman devletimizin yanındayız, devletimizin de bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Biz şimdi esnafla geldik ama bir dahakine kalabalık geleceğiz bu duruma direneceğiz. Esnaflar zaten borcundan dolayı kendinde değil'' dedi.

        Belediye Başkanı Özkan ise AVM projesinin yapıldığını ve esnafların talepleri doğrultusunda tekrar bir değerlendirme yapılacağını söyledi. Esnafların endişesinin aksine AVM'nin bölgeye hareket getireceğini belirten Başkan Özkan, ''Niğde'de en çok alışveriş Bor caddesine oluyor. Vatandaşlar diğer tarafta gelmiyor ama AVM yapılırsa o insanlar o tarafa da gelir. İlk etapta Köy garajını kaldırmayız ama o taraftan gelen köy arabalarını eski Zahire pazarına aktarabiliriz. AVM konusunda da yeniden düşünüp değerlendiririz endişe etmeyin'' diye konuştu.

        Toplantı fikir alışverişi ile sona erdi.

        (YE-SK)

        03.02.2018 08:52:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Niğde İlçeleri
        Tüm Niğde Haberleri
         Niğde

        Niğde

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa