Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne AFAD'ta dalgıç olmadığı İl Genel Meclisi tarafından raporlandı

        (Fotoğraflı)

        Ergin Yıldız

        EDİRNE (İHA) - Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı ikinci oturumunda Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu'nun Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'yle ilgili raporunda, AFAD ekibinde Edirne'de dalgıç olmadığı öne sürüldü.

        İl Genel Meclisi'nde Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyonu tarafından adı sık sık sel ve nehir taşkınlarıyla adı geçen Edirne'de AFAD'ta dalgıç olmadığı, söz konusu acil durumlarda Tekirdağ Emniyeti Su Altı Grup Amirliğinden yardım istendindiği raporlandı.

        Komisyon Başkanı Mehmet Özkök'ün okuduğu raporda personel ve teçhizat bilgileri geniş bir listeyle yer bulurken, söz konusu eksiklikle ilgili, "Ayrıca ilimizde sel baskını olaylarından zaman zaman boğulma olayları yaşanmaktadır. Bu hallerde AFAD Müdürlüğümüz komşu ilimiz Tekirdağ AFAD Müdürlüğü'nden dalgıç talebinde bulunarak soruna çözüm sağlamaktadır" ifadelerine yer verdi.

        Konuyla ilgili konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş de, Meriç ve Tunca gibi nehirleri olan ve zaman zaman göçmen kaçakçılığında boğulma olaylarının da yaşandığı Edirne'de AFAD bünyesinde mutlaka bir dalgıç bulunması gerektiğini ifade etti.

        (EY-MEF-Y)

        02.02.2018 16:21:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa